NFL Power Rankings: Week 13 – Beware of the Broncos

Door

Iedereen heeft een mening en iedereen weet het beter. Wij pretenderen het niet beter te weten dan gerenommeerde sites als NFL.com en ESPN.com, maar toch geven wij graag onze  kijk op de zaken. Daarom presenteren we elke week de Sport Amerika NFL Power Rankings. Ben jij het er niet mee eens en wil jij je mening laten horen reageer dan via twitter #sportam en Facebook.


 
1. (1)
Houston Texans (11-1): De Texans zijn al zeker van een play-off plek, maar doordat de Colts maar blijven winnen is de divisietitel nog niet binnen. Maandagnacht nemen de Texans het in Foxboro op tegen de Patriots in hét affiche van deze NFL-week.                                                                                                                                         

2. (2) Atlanta Falcons (11-1): Voor de Falcons is de divisietitel al binnen. Toch zal Atlanta weinig vrees oproepen met het oog op de play-offs. De ploegen waar de Falcons tot nu toe tegen hebben gespeeld hebben namelijk een gezamenlijk record van slechts 0,389.

3. (4) New England Patriots (9-3): Net als de Texans, zijn ook de Patriots al zeker van de play-offs. Bovendien wonnen beide ploegen hun laatste zes duels. Dat beloofd dus een prachtig duel te worden komende maandag.

4. (3) San Francisco 49ers (8-3-1): Na het gelijkspel van enkele weken geleden verloren de 49ers deze keer van de Rams. Jim Harbaugh en zijn mannen zullen zich gelukkig prijzen dat ze St. Louis in de play-offs in ieder geval niet zullen tegenkomen.

5. (6) Denver Broncos (9-3): De divisietitel is binnen voor de Broncos. Vorig jaar werd de divisie ook gewonnen, maar Denver zal dit jaar met veel meer vertrouwen de play-offs in gaan. Met Peyton Manning under center kan er van alles gebeuren in het postseason.

6. (5) Baltimore Ravens (9-3): Thuis verliezen van de Steelers was pijnlijk. Thuis verliezen van de Steelers met Charlie Batch als quarterback nog pijnlijker.

7. (7) New York Giants (7-5): Typisch de Giants, de ene week geweldig spelen en de Packers ontmantelen en dan een week later de strijd in de divisie weer spannend maken door van de Redskins te verliezen. Het is niks voor New York om het zichzelf eens makkelijk te maken.

8. (9) Green Bay Packers (8-4): Ondanks de vele blessures blijven de Packers gewoon meedoen voor de winst in de NFC North. Als er voor de play-offs beginnen de nodige spelers weer terugkeren, dan zijn de Packers zeker een ploeg om rekening mee te houden.

9. (8) Chicago Bears (8-4): De lange drive die de defense toestond tegen de Seahawks van Russell Wilson was ongebruikelijk voor de Bears. Chicago zal moeten hopen dat het een incident was.

10. (11) Indianapolis Colts (8-4): Het lijkt er sterk op dat de Colts na hun 2-14 record van vorig seizoen, dit jaar gewoon de play-offs gaan halen. Alleen de Dolphins (2008) en de Patriots (1982) lukte dat eerder.

11. (12) Cincinnati Bengals (7-5): De Bengals wonnen voor de vierde keer op rij en het explosieve duo Andy Dalton – A.J. Green is daar grotendeels verantwoordelijk voor.

12. (16) Pittsburgh Steelers (7-5): De overwinning op de Ravens zal voor enorm veel momentum hebben gezorgd in Pittsburgh. De defense van de Steelers stond in de laatste zeven duels nooit meer dan 300 yards toe aan de tegenstander, en met Big Ben die wellicht deze week alweer terugkeert ziet het er weer een stuk beter uit voor de Steelers.

13. (13) Seattle Seahawks (7-5): Eindelijk weer een uitoverwinning voor de Seahawks, en wat voor één. Russell Wilson is één van de grootste verrassingen in de NFL dit seizoen.

14. (17) Washington Redskins (6-6): Een paar weken geleden leken de play-offs ver weg voor de Redskins, maar met RG III als quarterback lijkt alles mogelijk. Misschien zelfs nog wel winst in de NFC East.

15. (10) Tampa Bay Buccaneers (6-6): Het word erg moeilijk voor de Buccaneers om het postseason nog te bereiken. Komend weekend komende de Eagles op bezoek, verliezers van acht duels op rij, en dus moet er gewonnen worden.

16. (19) Dallas Cowboys (6-6): Ook Dallas heeft nog een kans in de NFC East. Maar met thuisduels tegen de Bengals, Steelers en Saints en een uitduel tegen de Redskins op het programma zal het niet makkelijk worden voor de wisselvallige Cowboys.

17. (14) Minnesota Vikings (6-6): De Vikings hebben een niet te stoppen wapen in Adrian Peterson, maar de rest van de offense is gewoon niet goed genoeg.

18. (21) St. Louis Rams (5-6-1): Een sterk optreden tegen de 49ers zorgde voor alweer de vierde winst in de divisie en een nog altijd ongeslagen status tegen de andere NFC West teams voor de Rams.

19. (15) New Orleans Saints (5-7): Vijf interceptions van Drew Brees maakten een einde aan de play-off kansen voor de Saints.

20. (23) Buffalo Bills (5-7): Gelukkig voor de Bills hoeven ze in de laatste vier duels nog maar één keer uit te spelen. Een .500 record is nog een mogelijkheid, maar toch kan dit seizoen als verloren worden beschouwd.

21. (18) Miami Dolphins (5-7): De Dolphins zullen waarschijnlijk voor het vierde seizoen op rij eindigen met een losing record. Toch zal dit seizoen voor iets meer optimisme zorgen dan de voorgaande drie jaren.

22. (20) Detroit Lions (4-8): De Lions vinden elke week weer een nieuwe manier om te verliezen. In een seizoen waarin Calvin Johnson het all-time record voor receiving yards in een seizoen kan verbreken is het record van Detroit ronduit teleurstellend.

23. (25) New York Jets (5-7): De grote vraag in New York op het moment is, ‘wie is er volgend jaar de Jets quarterback?’

24. (27) Cleveland Browns (4-8): De Browns wonnen voor de tweede keer op rij en hebben komende zondag de kans om daar drie op rij van te maken in het thuisduel tegen de Chiefs.

25. (22) San Diego Chargers (4-8): Het is moeilijk voor te stellen dat de Chargers dit seizoen begonnen met een 3-1 record. San Diego verloor zeven van de laatste acht duels en het Super Bowl window lijkt definitief gesloten voor de Chargers.

26. (24) Tennessee Titans (4-8): De Titans waren al vrij snel kansloos tegen de Texans, maar dat is geen schande dit seizoen.

27. (26) Arizona Cardinals (4-8): Ook in Arizona zullen ze zich afvragen wie er volgend jaar op quarterback zal spelen. Ryan Lindley doet er in ieder geval alles aan om het niet te worden.

28. (28) Carolina Panthers (3-9): Ron Rivera is momenteel 9-19 als hoofdcoach van de Panthers. Dat lijkt niet voldoende om ook volgend seizoen aan het roer te staan in Carolina.

29. (29) Philadelphia Eagles (3-9): In een volkomen mislukt seizoen geven Bryce Brown en Nick Foles de Eagles fans toch nog enige hoop voor de toekomst.

30. (31) Oakland Raiders (3-9): Na vijf nederlagen op rij spelen de Raiders vandaag (donderdag) tegen hun diviesierivaal de Broncos. Gezien de recente vorm van beide teams is Denver de torenhoge favoriet.

31. (32) Kansas City Chiefs (2-10): Geen ploeg werd de overwinning meer gegund dan de Chiefs deze week. Onder zeer moeilijke omstandigheden speelde Kansas City het beste duel van het seizoen.

32. (30) Jacksonville Jaguars (2-10): Het Chad Henne effect lijkt al snel uitgewerkt voor de Jaguars.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen