Bills binden ook Patriots aan zegekar

De Buffalo Bills zijn dit jaar klaarvoor het echte werk. Dat merkten de New England Patriots zondag. Na een enerverende wedstrijd trokken de Bills in hun Ralph Wilson Stadium met 34-31 aan het langste eind.

Hiermee zijn de Bills nu 3-0, terwijl de Patriots nu een 2-1 record hebben. Daar zag het zondagavond overigens lange tijd niet naar uit.

Gedurende het tweede kwart, met een 21-0 voorsprong voor de ploeg van Bill Belichick, leken de Patriots gehakt te maken van de thuisploeg. Maar net als tegen de Oakland Raiders, toen met 21-3 achterstand, kwam de ploeg onder leiding van quarterback Ryan Fitzpatrick ijzersterk terug.

Uiteindelijk werd de wedstrijd beslist door een fieldgoal. Rian Lindell plaatste zich achter de bal en schoot vanaf 28 yards de winnende drie punten binnen. Een orkaan van geluid steeg op, want het was pas de eerste overwinning van de Bills na 15 nederlagen op rij tegen de Pats.

Tom Brady zal niet met plezier terugkijken op het bezoek aan Buffalo. Hoewel hij een nieuw NFL-record neerzette wat het aantal passing yards over de eerste drie wedstrijden van een seizoen, kon hij niet een positieve stempel drukken op de wedstrijd.

Brady gooide namelijk zondagavond maar liefst vier interceptions. De laatste keer dat hij dat deed was in 2006.

,,We hebben vandaag tegen een zeer goed football team gespeeld. Helaas maakten wij in dit duel teveel fouten,” klonkt het schuldbewust uit de mond van Brady na afloop. ,,Dan maak je het jezelf zo lastig, waardoor het nog een zwaardere opgave wordt. Met minder fouten aan onze kanten hadden we een betere kans gemaakt vandaag.”

Overigens zette receiver Wes Welker een mooi nieuwe NFL-record neer voor de Patriots. Hij ving 16 ballen voor in totaal 217 yards en scoorde tevens twee touchdowns.

Volgende week kunnen de Patriots in Oakland tegen de Raiders revanche nemen voor deze nederlaag, terwijl de Bills zullen proberen hun serie zonder nederlagen voor te zetten in Cincinnati tegen de Bengals.