NHL 4-on-4: Jonathan Drouin on the move?

Door

image (1)

Washington Capitals is de laatste tijd in een uitstekende vorm actief. De afgelopen jaren hebben de Capitals vaak een goede ploeg gehad, maar niet genoeg om de Stanley Cup te winnen. Gaat dat dit seizoen wel gebeuren?

ArdinIn mijn preview voorafgaand aan het seizoen was ik nog een beetje sceptisch over Washingtons kansen in 2015-2016, maar al mijn twijfels hebben plaatsgemaakt voor optimisme. Opvallend is dat captain Ovechkin nu écht in het belang van het team is gaan spelen – vorig seizoen deed hij dat bij vlagen al – en dat werpt meteen zijn vruchten af. Kijkend naar de wedstrijden van de Caps is het voor mij duidelijk dat Ovi het winnen van wedstrijden net zo belangrijk vind als het scoren van doelpunten. Scoren doet hij overigens nog steeds, met 21 goals in 37 wedstrijden lijkt een 40-goal season nu al een zekerheid. Ook aanwinst T.J. Oshie presteert uitstekend en de defensie staat als een huis – met doelman Braden Holtby als ware uitblinker. Barry Trotz runt de boel als een baas en zijn manier van coachen is de grootste reden dat de wederopbouw die van start is gegaan na de fiasco’s met Dale Hunter en Adam Oates, zo succesvol is verlopen. Zeker weet ik het natuurlijk nooit, maar alle ingrediënten lijken aanwezig in Washington om een serieuze gooi te doen naar het kampioenschap. De Conference Finals moeten gehaald kunnen worden als Washington in deze flow kan beginnen aan de play-offs over een maand of vier. Vanaf daar is werkelijk alles mogelijk…

Ed: Ik betwijfel het ten zeerste. Het lijkt op de één of andere manier bij de Caps verlammend te werken zo’n favorietenrol. Daarnaast zitten er in de Atlantic ploegen die Washington gewoonweg niet liggen. Dan moet je denken aan de Canadiens en Bruins. Het is natuurlijk afwachten wie de playoffs uiteindelijk halen. Het zou niet van mentale helderheid getuigen om Washington uit te vlakken voor de Stanley Cup, zeker gezien de vorm waarin zij nu verkeren. Maar ik heb ze voor aanvang van het seizoen aangemerkt als outsider. Aan de heren Washington de taak om mij van mijn ongelijk te bewijzen en all the way te gaan.

Richard: Dat durf ik niet zomaar te zeggen. Er is altijd wel weer een team dat verrast, zoals Tampa Bay Lightning vorig jaar. De Rangers waren ook erg goed én constant vorig jaar, maar wonnen de Cup uiteindelijk niet. Ik geef ze wel een goede kans om de Presidents’ Trophy te winnen met hun uitgebalanceerde team, goed keeperswerk en toppers voorin.

Christian: De Capitals hebben de afgelopen jaren steeds een sterke ploeg gehad, dan is het jammer dat de resultaten uitblijven. Dit seizoen hebben de Capitals in mijn ogen weer een zeer sterke ploeg en ze draaien goed mee in de hoogste regionen van de competitie. Als de ploeg deze vorm weet te behouden, dan is de ploeg uit Washington zeker een reële optie voor de eindoverwinning. Desalniettemin denk ik  dat de Capitals zullen blijven steken in de Conference finals, al zou ik het Ovi wel gunnen dat hij de Stanley Cup mag optillen.

Ook leuk om te lezen