NHL 4-on-4: Jonathan Drouin on the move?

Door

image-18

Al enkele jaren bepalen de fans wie de NHL All-Star game gaan spelen. Deze week werd bekend dat badboy John Scott (Arizona Coyotes) de aanvoerder is van het team uit de Pacific Division. Was dit het laatste jaar dat de fans de spelers in de All-Star Game bepalen?

Richard: Nee! De badboys horen nu eenmaal ook bij de NHL. Het publiek ziet graag die enforcers het ijs op komen om de beuk erin te gooien. Over de andere kant kun je met public voting natuurlijk elke spelers de All Star game in stemmen. Dat lijkt in dit geval gelukt haha.

Christian: Ik denk dat het huidige kiessysteem nog wel zal worden gehanteerd in de toekomst. De NHL All-star game is al jaren een waar feest en ik denk dat het goed is om de mensen thuis te laten beslissen over wie er meedoet in de All-star game. Zo hou je ook nog een beetje interactie met de fans.

Ardin: Durf ik niet te zeggen, maar ik hoop het wel. Het is schandalig dat iemand als John Scott het tot een All-Star Game schopt. Het hele idee achter de All-Star Game is juist dat de allerbeste spelers in de NHL bijeenkomen voor een waar spektakel in de vorm van een skills competition en een wedstrijd. Zie je het al voor je? Een lompe enforcer van twee meter lang met de handjes van een bejaarde golfer, die eventjes Henrik Lundqvist of Jonathan Quick moet zien te verschalken tijdens een penalty shot? Of vier targets het doel uit moet snipen in een tijdsbestek van twintig seconden? Ik vind het al ongemakkelijk om me zoiets in te beelden, laat staan te zien gebeuren. Dat fans voor de grap massaal op spelers als Scott stemmen is allemaal leuk en aardig. Maar ik kan me heel goed voorstellen dat toeschouwers die een duur kaartje hebben betaald om zo’n All-Star Game bij te wonen, totaal niet zitten te wachten op zulke grappen. Zij willen alleen echte All-Stars zien.

Ed: Ik hoop het niet. Het is juist de charme dat het publiek een stem heeft hierin omdat het vooral een feestje van de fans moet zijn. Op het moment dat je die connectie verbreekt, verlies je in mijn ogen de aandacht van de fans. Als je alleen koorknaapjes wil als Captain moet je lekker een All Star Game bij het synchroonschaken gaan opzetten. Mooie keuze dus!

Ook leuk om te lezen