Sharks en Blues clinchen play-off spot

Door

Colorado Avalanche v St. Louis Blues

De San Jose Sharks hebben zich voor het negende opeenvolgende seizoen geplaatst voor de NHL Play-offs. Tegen de Dallas Stars wonnen de Sharks met 2-3, waardoor de Sharks niet meer uit de top 8 kunnen vallen. Dankzij een 1-3 zege in eigen huis tegen de Colorado Avalanche zijn ook de St. Louis Blues geplaatst voor de play-offs.

De Avalanche was zondag voor eigen publiek nog met 3-5 te sterk voor de Blues geweest, maar moest nu toezien Blues revanche namen voor die nederlaag. Daarbij was de defensie van de Blues een stuk scherper. Niet alleen werden er minder doelpunten weggegeven, ook het aantal schoten op doel was fors lager: 31 om 18. Chris Stewart, Patrick Berglund en Andy McDonald maakten de doelpunten voor de Blues, voordat de Avalanche via Cody McLeod iets terug konden doen.

De Sharks stonden in hun duel met de Dallas Stars anderhalve periode op een 2-1 achterstand, maar noteerden in 30 seconden twee doelpunten via Joe Pavelski en Logan Couture. Deze twee doelpunten met nog vijf minuten te spelen voor het einde van de wedstrijd bleken voldoende om de wedstrijd te winnen.

De laatste twee plaatsen

De Minnesota Wild is dankzij een 1-2 zege in eigen huis tegen de Los Angeles Kings bijna zeker van een plaats in de NHL Play-offs. Geplaatst is de Wild nog niet, maar de voorsprong op de nummer 9 bedraagt drie punten.

Dankzij de nederlaag lijkt het voor de Dallas Stars een hels karwei te gaan worden om de play-offs nog te gaan halen. Daarvoor moeten de resterende twee wedstrijden gewonnen worden, want de Columbus Blue Jackets (achtste) en de Detroit Red Wings (negende) hebben een voorsprong van respectievelijk 3 en 2 punten ten opzichte van de Stars.

De Coyotes zitten met hetzelfde aantal verliespunten in hetzelfde schuitje als de Stars en ontmoeten vanavond de Sharks. Een nederlaag is fataal voor de kansen van de Coyotes.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen