NFL Update: Nieuws in saga rond Ray Rice

Door

Jacksonville Jaguars v Baltimore Ravens

Het is een tijdje stil gebleven rond de hetze die woedde in het begin van dit NFL seizoen rond ex-Baltimore Ravens running back Ray Rice. Tijd dus voor een laatste nieuwtje. Op 5 en 6 november aanstaande zal het beroep van Rice behandeld worden. Rice ging in beroep tegen zijn schorsing voor onbepaalde duur.

Rice werd eerst geschorst voor twee wedstrijden nadat hij zijn verloofde bewusteloos had geslagen in een lift. In september werd vervolgens besloten die schorsing te verlengen voor onbepaalde tijd nadat van de vermeende feiten duidelijke beelden waren opgedoken, waardoor er geen twijfel meer mogelijk was. Bovendien heeft Rice ook een klacht ingediend tegen zowel de Ravens als de NFL omdat ze zijn contract verkeerdelijk zouden hebben beëindigd.

Michael Sam moet opkrassen in Dallas Michael Sam, de defensive end die de eerste openlijk homofiele speler in de NFL moest worden, blijft maar pech hebben. De jongeling werd gedraft door de St Louis Rams, maar haalde dan net niet het definitieve roster. In september werd hij binnengehaald door de Dallas Cowboys, waar hij een plekje kreeg in het practice squad, maar gisteren raakte bekend dat hij ook daar plaats moet ruimen.

“Ik wil de familie Jones en de hele club hier in Dallas bedanken voor deze kans, net als mijn familie, vrienden en ploeggenoten voor de steun”, aldus Sam gisteren op Twitter. “Ondanks dat dit een ontgoocheling is, neem ik dit mee als een les voor later. Ik blijft vechten voor een kans om mezelf te bewijzen”.

Jets leggen Kerley vier jaar langer vast De New York Jets zijn tevreden over wide receiver Jeremy Kerley en willen dit nu ook omzetten in een nieuw contract. Het team meldde gisteren dat ze een akkoord gevonden hadden met Kerley over een nieuw vierjarige contractverlenging. NFL Network journalist Ian Rapoport voegde daaraan toe te weten dat het gaat om een contract ter waarde van 16 miljoen dollar, waarvan slechts 5,4 miljoen dollar gegarandeerd.

De receiver slaagde er de voorbije drie jaar steeds in om meer dan veertig ballen te vangen en ook dit jaar is hij op weg dat aantal te halen. Deze contractverlenging kan wat vreemd overkomen, aangezien de Jets vorige week nog maar een nieuwe wide receiver binnenhaalden met de trade van Percy Harvin van de Seattle Seahawks. Bovendien gaven ze afgelopen zomer ook al veel geld uit om Eric Decker over te nemen van de Denver Broncos.

Kuechly wordt niet beboet
Luke Kuechly, de linebacker voor de Carolina Panthers die afgelopen weekend werd uitgesloten in de wedstrijd tegen de Green Bay Packers, zal niet verder worden beboet voor zijn actie. In die wedstrijd werd Kuechly gestraft omdat hij contact zocht met een referee die hem nogal hardhandig uit een scrimmage trok.

De NFL laat weten dat het vindt dat de ref het bij het rechte eind had toen Kuechly werd uitgesloten, maar besloot om de linebacker niet te beboeten. Kuechly beweerde steeds dat hij niet besefte dat het een official was die hem trok en de beelden (die u hier kunt bekijken) lijken dit te staven.

Marshall heeft geen spijt van zijn uitspraken over de fans in Chicago
Brandon Marshall, wide receiver bij de Chicago Bears, was afgelopen weekend enorm ontgoocheld na een zoveelste moeilijk te verteren verlies en hij liet dat ongenoegen de vrije loop in de kleedkamer na de wedstrijd. Hij is het zat dat zijn ploeggenoten onder hun niveau presteren, en dan met name de aanval.

Marshall laat nu weten dat hij geen spijt heeft van die uitspraken, enkel van het feit dat de media zijn woorden konden horen. “En of mijn woorden aangekomen zijn”, aldus de receiver in Inside The NFL dinsdag. “Het enige waar ik spijt van heb, is dat de deur niet gesloten was. Ik zou mijn reactie echter niet veranderen, want die kwam recht uit het hart. Dat is hoe ik me voelde en nog steeds voel. Ik geloof dat we de juist coaches hebben, de juiste spelers ook. 3-4 is dan niet te accepteren, maar we hebben alles in handen om dat nog om te keren.”

O’Brien beschermt Fitzpatrick
Bill O’Brien, de coach van de Houston Texans, heeft duidelijke taal gesproken over zijn quarterback Tyan Fitzpatrick. De Texans begonnen het seizoen met drie overwinningen en staan voorlopig dan ook in het verlies (3-4). Volgens de nieuwbakken coach is dit echter niet de schuld van zijn quarterback.
“Fitzy is onze quarterback”, aldus O’Brien gisteren in de lokale media. “Als je onze tapes bekijkt, dan kun je niet naar één positive wijzen en zeggen dat die positive de schuld treft. Er zijn veel posities die beter moeten gaan spelen. We moeten ook beter coachen”, steekt O’Brien ook de hand in eigen boezem.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen