Packers werken aan zelfvertrouwen tegen Redskins

Door

Green Bay Packers v Chicago Bears

Het duurde even voor Aaron Rodgers en de Green Bay Packers op gang kwamen, maar daarna was er voor de Washington Redskins geen houden meer aan. Een 11-0 achterstand werd omgezet in een 35-18 overwinning en dit leverde de Packers een date op met de Arizona Cardinals, komende zaterdag in Phoenix.

In het eerste kwart leek Green Bay de mindere serie uit het reguliere seizoen door te trekken. Rodgers zorgde er wel voor dat hij in het eerste kwart in een illuster rijtje kwam, maar of hij daar zo blij mee was is de vraag.

Safety
Een snelle safety gaf Washington de voorsprong en de Packers konden daar in het eerste kwart niets tegenover zetten. Het lukte de ploeg van Mike McCarthy niet om een third down te verzilveren, waardoor de ploeg constant onder druk stond. In de vier drives van de eerste helft kwam Green Bay zo tot een totaal van 11 yards, een aanval onder leiding van Rodgers onwaardig.

De Redskins maakten gebruik van de wind die het in het eerste en derde kwart in de rug had en nam een 11-0 voorsprong. Toch zullen veel Washington-spelers komende maanden nog terug denken aan de eerste helft, want de ploeg liet maar liefst vijf punten liggen. DeSean Jackson vergeet hier bijvoorbeeld om de bal over de lijn van de endzone te duwen.

De Redskin houdt de bal in zijn rechterhand, waardoor deze niet over de doellijn gaat en in plaats van een gemakkelijke touchdown werd het een first down op de half yard line. En het lukte Washington vervolgens niet om de touchdown te scoren, waardoor er drie in plaats van zeven punten op het bord kwamen.

Even later wist Cousins wel een touchdown te scoren na deze pass op uitblinker Jordan Reed, maar de aansluitende extra point werd tegen de paal geschoten, waardoor de touchdown maar zes in plaats van zeven punten opleverden.

De missers van de Redskins gaven de spelers van Green Bay hoop op een goed resultaat en vanaf het tweede kwart was het eigenlijk alleen nog maar Green Bay. De Packers scoorden vijf drives op rij, waarvan er vier eindigden met een touchdown. Green Bay kon aan het vertrouwen werken, wat op aanvallend vlak de afgelopen weken weg was. Coach McCarthy had enkele weken geleden de playcalling in de aanval al weer op zich genomen, maar niet met het gewenste resultaat. De afgelopen weken tegen de Cardinals en Vikings kwam de ploeg tot slechts 21 punten. Totaal. Nu kon de ploeg zich uitleven en onder meer running back Eddie Lacy profiteerde met deze 30-yard run, zijn langste van het seizoen.

Door de zege van de Packers is er sprake van een recordweekend. Eerder wonnen namelijk al de Chiefs, Steelers en Seahawks. Het is voor het eerst in de geschiedenis van de NFL dat vier uitploegen in hetzelfde weekend een play-offwedstrijd winnen. Door de zege van Seattle ontloopt Green Bay volgende week topseed Carolina en mag het op bezoek bij de Cardinals voor een plek in de NFC Championship Game. Twee weken geleden stonden deze ploegen ook al tegenover elkaar en toen won Arizona met 38-8, dus de vraag is of Green Bay wel zo blij is met de tegenstander van komende week.

Voor de Redskins zit het seizoen er op, maar in de hoofdstad zal men ongetwijfeld tevreden terugkijken op het afgelopen jaar. Met Kirk Cousins lijkt het de quarterback voor de komende jaren gevonden te hebben en de laatste weken (vier overwinningen op rij) kan een voorbode zijn voor wat er nog gaat komen in Washington.

Foto: Getty Images/archief

Ook leuk om te lezen