Nieuwe televisiedeal tot 2022 voor NFL

Door

De NFL heeft een akkoord bereikt met drie grote televisiezenders over de toekomstige uitzendrechten. In het akkoord staat dat de rechten nog zeker elf jaar langer, tot 2022, zullen blijven bij de zenders FOX, CBS en NBC. Dit bericht heeft de NFL gisteren bevestigd.

Het akkoord betekent voor vele Amerikanen blije gezichten, want op deze manier zijn de wedstrijden in het American Football zeker tot 2022 gratis te bekijken. FOX, CBS en NBC betalen tot 2013 nog ‘slechts ‘ 1,9 miljard dollar per jaar voor de rechten, de negen jaren daarna zijn ze gezamenlijk ruim drie miljard kwijt om de wedstrijden uit te mogen zenden.

Eerder dit seizoen bereikte NFL al een akkoord met ESPN, het Amerikaanse sportkanaal op de kabel. Zij mogen voor iets minder dan twee miljard per jaar het programma Monday Night Football blijven uitzenden.De nieuwe akkoorden die zijn gesloten hebben nog meer gevolgen voor de uitzendschema’s. Van januari is er meer plaats voor het aanbieden van wedstrijden op de dinsdagavond.

Volgens NFL-boegbeeld Roger Goodell zijn de nieuwe contracten goed nieuws voor iedereen. “Dit is goed voor de spelers en dit is goed voor het publiek.  Dat kan nu nog meer van ons zien en dat publiek zal zo alleen maar groter worden”, stelt Goodell in de Amerikaanse media.

Foto: Sportsmediajournal.com

Ook leuk om te lezen