NFL 4-on-4: komt het seizoen toch in gevaar?

Door


3. Dak Prescott tekende zijn Franchise Tag Tender en blijft dus nog minstens een jaar in Dallas. Is dit een simpele formaliteit op weg naar een mega-contract? Of krijgen we een jaar vol Dak-speculaties in Jerryworld?


Chris van Dijk

“Er zijn maar heel weinig quarterbacks die onder de franchisetag spelen. Kirk Cousins was bij Washington de laatste en een uitzondering op de regel. Ik verwacht dat Dak zijn contract van Dallas gaat krijgen. Hoe langer de Cowboys wachten hoe duurder hij wordt. Als Patrick Mahomes en Deshaun Watson een contractverlenging tekenen zal Dak namelijk ook meer geld willen. De Cowboys hebben nog een paar weken en gaan dit doen.”

Ton de Vries

“Ik verwacht uiteindelijk dat dit wel goed gaat komen. Het enige wat mijns inziens echt tot een breuk zou kunnen leiden, is als Dak simpelweg te veel blijft vragen. Zo gevestigd is zijn naam nou eenmaal niet en je blaast je team alleen maar op als er nauwelijks cap space meer over is. Ik neem aan dat hij toch ook een keer wat wil winnen. Er gaat zeker nog veel voer voor speculatie komen maar uiteindelijk tekent Dak gewoon bij.”

Toon Aerts

“Beide partijen hebben nog tot 15 juli om een akkoord te vinden voor het seizoen van start gaat. Dat is nog heel wat, maar tegelijkertijd zal die datum er snel zijn. Ik voel een zekere bereidheid van beide kampen om tot een deal te komen, dus ik ga voorspellen dat Dak nog voor 15 juli een nieuw contract tekent en daarmee zijn lot met dat van Dem Boys verbindt. Het tekenen van de Franchise Tag Tender is wat mij betreft een eerste uitgestoken hand van Dak, die beantwoord zal worden door Jerry Jones met een stevig langetermijncontract.”

Luuk Dokter

“Dit vind ik een lastige vraag. Het is een vermoeiende discussie en de bedragen die voor QBs over de tafel gaan, zijn enorm. Talentvolle quarterbacks zijn uniek, maar een monstercontract voor een QB is een handicap voor een team. Een verstandige (gearriveerde) man under center kiest voor een lager contract met ruimte voor een goed team om hem heen (lees: Tom Brady). Echter, niets is zo wispelturig als een NFL-organisatie en niets is zo kwetsbaar als een sportcarrière. Daarom begrijp ik de honger naar een serieuze payday wel. Hij gaat dat echter niet zo maar krijgen en daarom verwacht ik een jaar vol speculaties.”

Ook leuk om te lezen