MMQB: Ode aan de underdogs

Door

Screen Shot 2015-09-21 at 09.25.32

Elke zondag gebeurt er wel iets opmerkelijks in de NFL. Of het nou om een speler, team of play gaat, het maakt niet uit. Gedurende het seizoen bespreken we in MMQB de meest opvallende momenten van de zondagavond. Deze keer: de underdogs uit de NFL.

Na een tumultueuze openingsweek en een schitterende opening van week 2 met de last-minute overwinning van de Denver Broncos afgelopen donderdag, was ook de afgelopen speeldag weer een wilde achtbaanrit, die schokkend tot stilstand kwam met de revanche van de Green Bay Packers op de Seattle Seahawks. Maar net als bij een achtbaan, was wat er tussen het begin en het einde zat het leukste: namelijk de overwinningen van de zwakke broeders uit de NFL.

Want hoe vaak zullen we nog zien dat op één dag de Jacksonville Jaguars, de Tampa Bay Buccaneers, de Cleveland Browns, Washington en de Oakland Raiders allemaal hun wedstrijd wonnen? Ze hebben allemaal hun eigen onderlinge problemen, dus voorlopig nog niet. Alle vijf bovenstaande ploegen zijn voorlopig gedoemd om nog even onderaan in hun divisies te bungelen. Juist dat gaf extra glans.

Neem bijvoorbeeld de Cleveland Browns, met Johnny Manziel als starter. Vorig jaar was hij overal, ook bij SportAmerika, het grote discussie-onderwerp en dat had geen goede uitwerking op Manziel zelf. De jonge Texaan sloot zichzelf een tijd op in een kliniek en kwam daar klaarblijkelijk als ander mens weer uit. Gisteren mocht hij het opnieuw in de basis proberen als vervanger van Josh McCown en vervulde die rol glansrijk, al komt de eer vooral toe aan Travis Benjamin.

En wat te denken van de Oakland Raiders? Oakland fans wachten al jaren op de wederopstanding van de mannen in het zwart en zilver, maar worden keer op keer teleurgesteld als blijkt dat de Raiders beter zijn in touchdowns tegenkrijgen dan in het scoren van punten. “Not today”, moeten de Raiders gedacht hebben, want aan de hand van Derek Carr (en persoonlijke favoriet voor Rookie of the Year, Amari Cooper) wist de ploeg de Baltimore Ravens knap achter zich te houden.

Blijven nog over de Buccaneers, waar Jameis Winston zijn slechte debuut van vorige week ruimschoots wist te verbeteren, Washington, dat St. Louis opzij zette en de Jacksonville Jaguars die afrekenden met de Miami Dolphins.

Dankzij de upsets tegen de beter geachte ploegen, waren deze speelronde de underdogs daarom de absolute uitblinkers. Het is goed om te weten dat de NFL toch niet zo voorspelbaar is als altijd wordt aangenomen en dat zelfs de ‘slechtste’ teams niet alleen maar bestaan uit talentloze kneusjes. Het is goed voor de competitie en dat geeft de Jags/Raiders/Browns/Bucs/Redskins-fan moed.

Foto: Twitter

Ook leuk om te lezen