NFL 4-on-4: komt het seizoen toch in gevaar?

Door


2. Het is alsof de naam van Colin Kaepernick niet meer weg te slaan is uit de NFL-headlines. Ook in onze 4-on-4 duikt hij regelmatig op. Wat denken jullie? Wordt 2020 dan toch het jaar van de grote terugkeer voor “Kap”?


Chris van Dijk

“Je zou zeggen dat het nu of nooit is. Kap van vier jaar geleden was beter dan menig starter en (bijna) alle back-ups. Hoe hij er nu voorstaat, is natuurlijk de grote vraag. Laten we echter niet vergeten dat Cam Newton ook nog geen team heeft. Ik verwacht dat hij eerder een team krijgt dan Kaepernick, maar hopelijk zien we Kap ook terug. Het zou mooi zijn als de Niners hun fout goedmaken en hem halen als back-up voor Garoppolo.”

Ton de Vries

“Ja, schrijf deze maar op: Colin Kaepernick staat begin van het seizoen onder contract bij de Houston Texans. Bill O’Brien is begonnen aan het herstel van zijn gedeukte reputatie na de onbegrijpelijke DeAndre Hopkins trade. Eerder gaf hij al aan te gaan knielen voor het volkslied. Dit wordt de volgende stap. Uiterst controversieel in een stad als Houston, maar dat gaat dit juist tot een groot succes maken. Kap is het wendbare alternatief voor Deshaun Watson. Het reguliere seizoen eindigt in een sprookje. Watson raakt geblesseerd na de zoveelste misser van zijn O-line. Het seizoen lijkt voorbij, maar dan is daar ineens Colin Kaepernick. Op de dag na Kerst steelt hij de harten van alle fans in Houston door eigenhandig de Bengals op te rollen. In het beslissende duel met de Titans leidt hij zijn team naar een touchdown in OT. Die touchdown wordt gevierd door alle spelers van zowel de Texans als de Titans door te knielen en hun vuist in de lucht te houden. Het moment zal de boeken ingaan als een van de grootste sportmomenten ooit. Je mag als redacteur soms best een beetje dromen…”

Toon Aerts

“Dag na dag lijkt de kans groter te worden. Anthony Lynn heeft al zijn expliciete interesse uitgesproken en ook de NFL Commissioner, Roger Goodell, moedigt teams nu aan om Kap een kans te geven. Dan is het een kwestie van tijd vooraleer hij ergens aan de slag kan. Het kan voor mij twee richtingen uit: of een team tekent hem nu bij wijze van gigantische PR-stunt; of hij komt halverwege het seizoen een geblesseerde starter vervangen.”

Luuk Dokter

“Ik zie hem echt wel starten voor de Los Angeles Chargers. Hij past in het spel en Anthony Lynn heeft vaker aangegeven gecharmeerd van hem te zijn. Plus, het zou goed zijn dat hij zichzelf kan revancheren. Het is moeilijk om te zeggen of het dit keer écht gebeurt. Ik blijf er echter bij dat hij beter is dan bijna iedere back-up quarterback.”

Ook leuk om te lezen