Trubisky en Foles gaan dit off-season de strijd aan in Chicago

NFL 4-on-4: het off-season raast door

Door


Tot slot nog een Quarterback-vraag. Iedereen heeft het over Cam Newton die maar geen team vindt. Een quarterback die tegenwoordig veel minder over de lippen lijkt te gaan, is Colin Kaepernick. Vindt hij ooit z’n weg nog terug naar een NFL-roster?


Chris van Dijk

“Ryan Finley, Chase Daniel, Devlin Hodges, David Blough, Matt Schaub, Luke Falk, Brandon Allen, Drew Lock. Zo maar wat quarterbacks die het afgelopen seizoen in actie kwamen. Hoeveel meer bewijs is er nog nodig dat Kaepernick niet meer terugkomt in de NFL? Het is onvoorstelbaar dat je liever met een van deze quarterbacks het veld in gaat dan met een speler die de Super Bowl haalde. Het zal altijd een zwarte bladzijde van de NFL blijven.”

Luuk Dokter

“Dat station heeft de NFL allang gepasseerd. Het blijft schandalig dat een quarterback van zijn kaliber niet eens als back-up wordt aangenomen. Het gebeurde helaas ook niet in dit off-season. Kaepernick kwam op zeer beschaafde en indrukwekkende wijze op voor de belangen van de zwarte bevolking in de Verenigde Staten. Hij wilde aandacht voor het feit dat “land of the free” niet voor iedere Amerikaan geldt. Dat heeft hij met zijn carrière moeten bekopen. Een zwaktebod van de NFL en een zwaktebod van de Amerikaanse samenleving. Dat zwaktebod komt geregeld tot uiting in lege argumenten als “hij wil te veel geld”, “hij wil niet spelen als back-up”, of “hij zorgt voor te veel afleiding”. Onzin; hij is beter dan de gemiddelde quarterback met een roster spot, maar de NFL heeft hem collectief kaltgestellt.”

Ton de Vries

“Nee. Dat gaat niet meer gebeuren. Zijn workout vorig jaar was één grote scam van de NFL en geen enkel team durft hem individueel uit te nodigen. Het is pijnlijk, onterecht en een groot litteken op deze mooie competitie. Ik hoop dat Kaep zijn strijd voortzet tegen het onrecht dat hem is aangedaan zodat zijn situatie uiteindelijk niet voor niets is geweest. Het enige sprankje hoop zou een nieuwe president zijn in het witte huis volgend jaar.”

Toon Aerts

“Er komt maar één woord in me op bij de hele situatie rond Kaep: schandalig. Het is werkelijk een schande dat Kaepernick dit off-season zelfs geen uitnodiging krijgt, terwijl zoveel minder getalenteerde quarterbacks wel een plekje krijgen in de competitie. Bovendien blijft de NFL de blunders opstapelen rondom Kaepernick; getuige de stille wijziging van zijn status op NFL.com naar retired dit off-season. Colin’s vriendin kwam er echter achter en de NFL heeft de status intussen alweer moeten wijzigen. Ongezien amateurisme van een van de grootste sportcompetities ter wereld. Colin Kaepernick komt wellicht nooit meer aan de bak in de NFL en dat is, zoals gezegd, schandalig.”

Lees hier ook het overzicht van het laatste nieuws uit de NFL!

(Cover foto: NBC Sports)

Ook leuk om te lezen