Trubisky en Foles gaan dit off-season de strijd aan in Chicago

NFL 4-on-4: het off-season raast door

Door


Er wordt gesproken om de onside kick te laten vervangen door een 4th & 15 vanaf de eigen 25-yardlijn. Een goed idee om de spanning van games te verhogen?


Chris van Dijk

“De onside kick zoals hij nu is, is een drama. Minder dan acht procent is succesvol, terwijl dit bij de oude regels boven de 15 procent lag. Het liefst zie ik de oude regel terug zodat we ook de surprise onside kick terugkrijgen. Lukt dat echter niet dan is 4th & 15 op het eerste gezicht een optie. Al ligt het percentage dat succesvol is lager dan bij de oude onside kick. Misschien is 4th & 13 een idee?”

Luuk Dokter

“Tom Pelissero zei op Twitter dat de steun voor dit idee lijkt te groeien. Ik weet het nog zo net niet. Ze deden het in de Alliance of American Football (AAF) en we weten hoe dat eindigde. In mijn ogen is het te eenvoudig. Het team dat geen 10 yards vooruit weet te komen, wordt beloond met een makkelijkere uitweg dan een onside kick. Ik vind het een goedkope manier om de sport spannender te maken. Laat die spanning uit een gelijkwaardige matchup komen; niet uit rare fratsen als deze. Het is leuke stof voor het off-season, maar ik hoop op het voortbestaan van de onside kick”

Ton de Vries

“Eigenlijk viel het me juist op dat het af en toe weer teams lukte om de onside kick te laten slagen. Het staat me bij dat het de Panthers vorig jaar lukte. De Falcons zelfs twee (!) keer in één wedstrijd; dus wat mij betreft: geef de onside kick nog een laatste kans!”

Toon Aerts

“Ik ben gecharmeerd van het idee. Het kan er in ieder geval voor zorgen dat teams echt een volwaardige kans krijgen om toch die laatste strohalm te grijpen. Dit is nu veel minder het geval met de huidige onside kick. Ik treed wel Chris bij dat ik het liefst de oude onside kick-regels zie terugkeren. Met de vernieuwde (terechte) focus op spelersveiligheid, lijkt dat echter weinig waarschijnlijk. ”

Ook leuk om te lezen