NFL weekoverzicht: Andrew Cuomo (Darren McGee/Office of Governor Andrew M. Cuomo/AP)

NFL weekoverzicht: wetsovertreders, WR-ruzie en corona

Door

NFL weekoverzicht: Andrew Cuomo (Darren McGee/Office of Governor Andrew M. Cuomo/AP)

Ondanks dat we in het off-season zitten, is het in en rondom de NFL geen moment stil. In de afgelopen week kwamen meerdere spelers in aanraking met justitie, ontstond er een online ruzie tussen wide receivers, vonden twee spelers een nieuw onderkomen en waren er enkele corona-gerelateerde items. Dat en meer in de eerste editie van het NFL weekoverzicht.


Bills defensive tackle Ed Oliver gearresteerd voor rijden onder invloed en illegaal wapenbezit


Op zaterdag 16 mei werd de first round pick van de Buffalo Bills uit 2019 in Houston aangehouden op verdenking van rijden onder invloed en illegaal wapenbezit. De politie kwam poolshoogte nemen na een melding van een andere weggebruiker. Oliver had een geopend blik bier tussen zijn benen en slaagde er niet in om een nuchterheidstest te doorstaan. Tijdens het onderzoeken van zijn auto vond de politie een pistool. Oliver is een gecertificeerd wapenbezitter, maar het hebben van een wapen terwijl onder invloed maakt het illegaal. De Bills laten Oliver gewoon onderdeel uitmaken van de voorbereidingen op het seizoen en willen justitie hun werk laten doen. De verwachting is dat de DT de eerste 2 à 3 duels van het seizoen moet missen.


Verrassende wending in aanklachten tegen Quinton Dunbar en DeAndre Baker


Een kleine twee weken geleden werd de NFL opgeschrikt door nieuws over de betrokkenheid van cornerbacks Quinton Dunbar (Washington Redskins) en DeAndre Baker (New York Giants) bij een vermeende overval in Miramar, Florida. Het incident vond plaats als gevolg van wederzijdse beschuldigingen van vals spel in een illegaal gokspel met dobbelstenen waaraan een groep van 15 tot 20 personen deelnam. Het duo, bewapend met semi-automatische vuurwapens, dwong de andere deelnemers  hun geld en horloges af te staan. Afgelopen week zagen getuigen van het incident binnen 36 uur af van hun eerder afgelegde verklaringen. Op zondag 17 mei stonden de cornerbacks na het betalen van hun borg (200.000 dollar voor Baker en 100.000 dollar voor Dunbar) weer op voorwaardelijke vrije voeten. Het duo verklaarde vervolgens onschuldig te zijn; wordt vervolgd.


Cuomo moedigt plannen voor heropening sportcompetities aan


Gouverneur van New York, Andrew Cuomo, had deze week een heldere boodschap: “I want to watch the Buffalo Bills”. Sinds het begin van de coronacrisis, die met name uitbrak in New York City, heeft Cuomo een streng beleid gevoerd. Daarmee kwam hij veelvuldig in botsing met Donald Trump. De president ziet liever een lossere benadering. Echter, Cuomo onderkent het belang van sport en ondersteunt daarom de heropening van sport leagues. Hij moedigde daarom de professionele sportclubs in New York aan om te werken aan een plan waarmee ze weer kunnen spelen; helaas wel zonder fans. De NFL vice president of football operations liet gisteren weten dat de league rekent op een normaal seizoen met volle stadions; “tenzij de medische gemeenschap ons iets anders vertelt”.


Veranderingen aan spelregels en de Rooney Rule


Om de diversiteit in de NFL te vergroten heeft men aanpassingen gedaan aan de Rooney Rule. NFL teams moeten ten minste twee externe minderheidskandidaten interviewen voor de positie van hoofdcoach en één voor die van coördinatoren. Ook moet men één externe minderheidskandidaat laten solliciteren voor de positie van algemeen directeur en andere senior football operations posities. Daarnaast moeten clubs vrouwen en minderheden overwegen voor andere senior level posities zoals clubvoorzitter. In de 4-on-4 bespraken NFL redacteuren hun kijk op een uitbreiding van de Rooney Rule. Verder zijn er voorstellen ingediend om de spelregels te veranderen. Het meest interessante voorstel is een alternatief voor de onside kick. Een team heeft daarbij de kans om balbezit te houden door voor een first down te gaan in een 4th-and-15 situatie vanaf hun eigen 25-yard lijn.


Michael Thomas en DeVante Parker bekvechten op Instagram


De ruzie tussen wide receivers van de New Orleans Saints en Miami Dolphins ontstond naar aanleiding van een ESPN poll: “Wat is moeilijker? A. Een bal vangen terwijl je gedekt wordt door Stephon Gilmore, of B. Een pass onderbreken terwijl je Michael Thomas verdedigt”. Dolphins receiver Parker koos voor optie A waarna Thomas de confrontatie opzocht. Het ontaardde in ordinair bekvechten waarna Thomas afsloot met “You can’t even get a seat at the table”; vrij vertaald: jij hebt niets in de melk te brokkelen. De Saints receiver geldt als een elite speler op zijn positie terwijl de 27-jarige Parker pas vorig seizoen zijn echte doorbraak kende.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Michael Thomas and DeVante Parker got into it over an Instagram poll 👀🍿

Een bericht gedeeld door ESPN (@espn) op


NFL-speler aangerand op vlucht van LA naar NYC


Opmerkelijk nieuws vanuit de rechtbank in Los Angeles. Een onbekende NFL-speler diende een aanklacht in tegen een mede-passagier op een vlucht van LA naar New York. De vrouw van middelbare leeftijd betastte hem en trok zijn gezichtsmasker van zijn gezicht. De anonieme speler en een mede-reiziger klaagden meermaals tegen het personeel van United Airlines. Echter, die grepen naar hun mening veel te laat in. De speler en zijn mede-reiziger klagen United daarom aan voor aanranding, mishandeling en het berokkenen van emotionele schade door bewuste nalatigheid.

 


Gouverneur van Pennsylvania niet te spreken over knipbeurt Roethlisberger


Pittsburgh Steelers quarterback Roethlisberger heeft zich niet populair gemaakt bij de gouverneur van zijn staat. De veteraan besloot dat het tijd was voor een fris kapsel en verscheen in de kapstoel. Gouverneur Tom Wolf kon echter weinig begrip opbrengen voor de actie van de QB. “Het kan me niet schelen wie je bent. De kans dat het leven je virus verwoest, wordt zo groter”. De kapper verklaarde later dat hij zijn kapsalon niet had geopend. Hij verleende slechts een vriendendienst.


Joe Flacco en Carlos Hyde vinden onderdak bij Jets en Seahawks


Cam Newton is de enige startende quarterback uit 2019 die nog geen plek op een NFL roster heeft gevonden. Collega-QB Flacco tekende namelijk bij de New York Jets. Voor de situatie van Newton was eerder deze week aandacht in de 4-on-4. Flacco wordt de back-up achter Sam Darnold. Vorig jaar startte de Super Bowl MVP under center bij de Denver Broncos. Echter verloor hij zijn uitzicht op de QB1-positie toen Drew Lock het van hem overnam. Running back Carlos Hyde tekende bij de Seahawks. In eerste instantie had Seattle Devonta Freeman op het hoog, maar hij liet lang op zich wachten. Daarom besloten de Seahawks door te schakelen en voor Hyde te gaan. Hun backfield bevat nu Carlos Hyde, Chris Carson, Rashaad Penny en Travis Homer.

Darren McGee/Office of Governor Andrew M. Cuomo/AP

Ook leuk om te lezen