Patriots betalen Hernandez niets meer

Door

New England Patriots v Philadelphia Eagles

Aaron Hernandez lijkt te kunnen fluiten naar het resterende deel van het gegarandeerde geld van het megacontract dat hij vorig jaar afsloot. Zo’n tien maanden geleden kwamen Hernandez en de New England Patriots een vijfjarige deal ter waarde van 40 miljoen dollar overeen, waarvan zestien miljoen gegegarandeerd. De Patriots hebben van het gegarandeerde deel al tien miljoen dollar uitbetaald, maar weigeren nu de resterende zes miljoen dollar over te maken naar Hernandez. Hernandez werd afgelopen woensdag door de Patriots gereleased omdat hij betrokken zou zijn bij de moord op Odin Lloyd.

In de collective bargaining agreement, de CBA (een soort CAO), zou er ruimte zijn gelaten aan de teams om niet uit te hoeven betalen als een speler met zijn gedrag “het belang van het football schade toebrengt”, maar biedt het bescherming voor de spelers bij blessures of vormverlies. Dat Hernandez de goede naam van de sport schade toe heeft gebracht staat na de afgelopen anderhalf week als een paal boven water.

Of Hernandez er net zo over denkt is nog maar de vraag. De resterende zes miljoen dollar behelst voor grofweg de helft zijn basissalaris, de andere helft betreft tekengeld. Dat zijn salaris niet uitbetaald wordt, daar zal hij zich bij moeten neerleggen, maar het tekengeld heeft hij al verdiend op het moment dat hij zijn handtekening zette. Dat deel van zijn contract is nog niet uitbetaald zodat de Pats beter uitkwamen met de salary cap. Die drie miljoen zal hij goed kunnen gebruiken om de advocaten te kunnen betalen.

Ook leuk om te lezen