Match of the Day: Chicago Bears @ Pittsburgh Steelers

Door

Pittsburgh Steelers v Cincinnati BengalsAls in de roulatie de AFC North en NFC North tegen elkaar aanbotsen staat dat vaak garant voor harde confrontaties. De wedstrijd tussen de nog ongeslagen Chicago Bears (2-0) en de zoekende Pittsburgh Steelers (0-2) zou dat zo maar eens kunnen onderstrepen. De Steelers hebben een prima verdediging en een elite quarterback, toch komt het er niet uit in 2013. Voor Chicago verloopt het seizoen een stuk voorspoediger. Er werd gewonnen van AFC North-favoriet Cincinnati Bengals en ook de Minnesota Vikings werden nipt verslagen. De Steelers kenden geen 0-3 start meer sinds 2000 en zullen alle zeilen bij moeten zetten om niet in een negatieve spiraal te belanden.

Weinig punten
Het is niet zo lastig te omschrijven; het loopt niet bij de Steelers. De verdediging wordt nog altijd hoog ingeschat, maar heeft nog geen enkele turnover kunnen bewerkstelligen. Quarterback Ben Roethlisberger heeft ondanks zijn imposante gestalte soms de uitstraling van een vaatdoek en de running game leverde tot nu toe een magere 75 yards op. Heel even zagen we afgelopen Monday Night Football de oude Big Ben terug toen hij vlak voor rust op een gedreven manier zijn team naar een touchdown gooide voor een gelijke stand bij rust (10-10). Na rust faalden zijn ploeggenoten echter keer op keer en kwam er geen punt meer bij. Het is dan ook niet verrassend dat enkel Jacksonville (11) en Cleveland (16) minder punten scoorden tot nu toe. Achter een offensive line zonder Maurkice Pouncey werd Roethlisberger zeven maal gesacked.

Betere offensive line
Met de bezoekende Bears treffen de Steelers geen makkelijke tegenstander. Het is een tegenstander met daad- en veerkracht. Chicago had een comeback overwinning op de Bengals en de Vikings werden pas tien seconden voor tijd verslagen na een 16-yard pass van quarterback Jay Cutler op Martellus Bennett die in de end zone stond. Chicago, dat voor het eerst sinds 2005 weer eens naar Pittsburgh afreist, laat zien dat het dit seizoen over een sterk verbeterde offensive line beschikt. Cutler werd nog maar één keer gesacked, gooide vijf touchdowns en weet met name Brandon Marshall en (running back) Matt Forte prima te vinden. De verdediging gaat ondertussen door waar het gebleven was. Er werden al zes turnovers geforceerd, waarvan met name die van Tim Jennings het publiek is bijgebleven. Hij rende tegen de Vikings de bal voor 44 yards terug en noteerde een touchdown.

3-0 scenario?
In de derde wedstrijd van dit seizoen komen de Bears voor de tweede maal een tegenstander uit de AFC North tegen en zouden ze een grote stap kunnen zetten naar een droomstart. Een uitwedstrijd in Pittsburgh is echter nooit te onderschatten. De laatste keer dat de Bears met 3-0 startten was in 2010. De Bears-fans zullen zich dat seizoen nog goed herinneren aangezien de NFC championship game werd bereikt. Het team dat Chicago nu op het veld heeft staan zou zo maar eens in aanmerking kunnen komen voor een soortgelijke prestatie. Een nederlaag in Pittsburgh zou die visie echter zomaar weer onderuit kunnen schoffelen.

Sunday Night Football begint rond de klok van 02:30 NL-tijd! 

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen