Smackdown Review 28-6: ‘Viva Del Rio’

Door

Mannheim_04272013MM_3834De aanloop en opbouw naar Money in the Bank is dit jaar zeer goed te noemen. Na drie shows lijkt een groot deel van de matches al duidelijk. De feuds die borrelen zijn allemaal zeer interessant te noemen. Maar Jericho vs Ryback mag wel iets meer body krijgen. Krijgen we vanavond te horen wie er allemaal in de andere Money in the Bank-match zitten? En wat kunnen we verwachten van Daniel Bryan en Dolph Ziggler.

TOP

 

  • Dublin Street Fight. Al een tijdje blijf ik bij het standpunt dat de vete tussen Damien Sandow en Sheamus heel vermakelijk is. Ook al blijft Sheamus iets te jolig tijdens de promo’s. De Dublin Street Fight maakte het een stuk persoonlijker én heftiger. Sowieso is het altijd +1 als er een biervat en een zak aardappelen gebruikt wordt als wapens. Het is de vraag waar dit allemaal toe zal leiden op de lange termijn. Voor nu is het in ieder geval zeer vermakelijk.
  • Uso’s & Christian vs The Shield. Een zeer goede match. En dat is heel opmerkelijk. The Uso’s worden sinds een paar weken eindelijk een beetje serieus genomen en Christian is ‘net’ terug na zijn blessure. Maar het klikte in de ring goed tussen The Shield en de andere drie. Zou het er iets mee te maken dat The Uso’s neefjes zijn van Roman Reigns? We kunnen met potlood alvast Christian vs Dean Ambrose voor de US Titel en The Uso’s vs The Shield voor de Tag Team Championship neerzetten voor Money in the Bank.
  • Fiesta Del Rio. Ik blijf in herhaling vallen maar Del Rio als heel is de perfecte rol voor hem. Al ben ik zeer benieuwd of men hem echt serieus neemt. Dit is al zijn vierde championship maar hij voelt nog niet als een echte ster. Het lijkt wel als Ricardo Rodriguez beter klikt met het publiek dan Del Rio. Dat is jammer. Misschien dat zijn gevechten met Dolph Ziggler hem een goede zet kunnen geven. In de ring klopt het in ieder geval heel goed tussen beide heren.

 

FLOP

  • Ryback vs Jericho. Allereerst is het jammer om Justin Gabriel zo misbruikt te zien worden. Gooi hem bijvoorbeeld samen met Alex Riley en laat ze een tag team vormen. Die sporadische keer dat ze op tv komen, krijgen ze een reactie van het publiek. Geef ze een kans! Als tweede, de vete tussen Ryback en Jericho lijkt echt heel erg bij elkaar geraapt. En het zal zo zijn dat Ryback zijn eerste PPV win gaat behalen ten koste van Chris Jericho. Alleen zou ik het toejuichen als Jericho met jonge gasten gaat werken om die wegwijs te maken.
  • Geen tag team match. We krijgen Teddy Long backstage te zien met Vince McMahon, je verwacht gelijk er komt een tag team match aan. Maar niets blijkt minder waar, Teddy onthult de deelnemers aan de Money in the Bank-match voor het World Heavyweight Championship-koffer. Dat zijn: Fandango, Wade Barrett, Dean Ambrose, Jack Swagger, Damien Sandow, Cody Rhodes en Antonio Cesaro.
  • MizTV. Een arrogante zelfvoldane gast hoort geen good guy te zijn maar een bad guy. Dat is waarschijnlijk het grote probleem van The Miz op dit moment. Op de een of andere manier komt MizTV daardoor ook niet goed over. Je zou bijna hopen dat Damien Sandow een talkshow segment krijgt op Smackdown. Dat lijkt puur goud te kunnen zijn. Het is wel goed hoe ze Barrett, Miz en Curtis Axel met elkaar verweven laten zijn.

 

Opvallend

  • Money in the Bank matches. Waar de ene match vol zit met good guys en dat het zo goed als duidelijk is wie die gaat winnen (Daniel Bryan). Zit de andere vol met bad guys en zou je kunnen zeggen dat iedereen hem zou kunnen winnen, behalve Jack Swagger. Sowieso komen er heel veel verhaallijnen samen in die match. Daar zoomen we in een komend artikel dieper op in.
  • Paul Heyman. Het is zo fijn dat Heyman weer zoveel minuten opslokt van de WWE programmering per week. En als je hem zo bezig zit, is het jammer dat hij zolang afwezig is geweest.
  • Divas’s. De Diva’s hebben verhaallijnen die logisch en zelfs boeiend zijn. Het is ongelofelijk. Natalya had nog niet zo lang geleden een gimmick dat ze te pas en te onpas scheten liet. Nou dan is dit duizend keer beter. Waarschijnlijk heeft het te maken met de ‘reality serie’ Total Diva’s die in juli op de zender E gaat komen. Dat nemen we voor lief, want de Diva’s Division is weer interessant.

Foto: © 2013 WWE, Inc. All Rights Reserved.

Ook leuk om te lezen