SportAmerika Football Pool - Nyheim Hines was de uitblinker voor de Colts

Football pool: Jeroen Polman wint week 10

Door

Vorige week hadden we voor het eerst in weken gedeelde koplopers in de SportAmerika Football Pool. In week 10 maakte Vrijsen daar echter korte metten mee en nam hij de koppositie weer over, tenminste op basis van de huidige weergave van CBS. Door een fout wordt op dit moment de score van week 4 tot en met 9 niet meegenomen. Vrijsen wist elf duels goed te voorspellen tegenover acht van de voormalig gedeeld koploper, Tobias Kappelle. Elf duels waren echter niet voldoende om de weekwinst op te eisen. Die ging namelijk naar Jeroen Polman. In een zeer verraderlijke week wist hij maar liefst 12 van de 14 duels goed te voorspellen. Daarmee was hij de enige, dus de MNF-totaalscore was niet nodig als tie-breaker. Tenslotte nog een eervolle vermelding voor de twee deelnemers die de MNF-totaalscore (32) correct voorspelden: Jeroen Berkelaar en Jorn van Zwieten. De verrassingen van deze week kwamen uit Indianapolis, New York en New England.

SportAmerika Football Pool: top 20 na week 10 (door een fout bij CBS zijn week 4 tot en met 9 weggevallen)

Upsets en bepalende duels in de week ranking

In week 10 werden er overwegend hoge scores behaald. Er waren echter wel een paar duels die hierin doorslaggevend waren. Wedstrijden waarin de uitkomst vooraf een dubbeltje op zijn kant leek, werden door de top van het klassement veelal goed voorspeld. Neem bijvoorbeeld de miraculeuze overwinning van de Cardinals door een freak play, de divisiestrijd tussen de Rams en Seahawks, of de vijfde winst op rij van Miami tegen de Chargers. Wedstrijden die vaak fout worden voorspeld, maar weinig impact hadden op de uitslag, waren de upsets van de Giants, Colts en Patriots. Weinigen zagen dit gebeuren, waardoor een foute voorspelling niet leidde tot een lagere notering. In week 11 staat er weer een flink aantal close games op het programma. Neem bijvoorbeeld de NFC West clash tussen de Cardinals in vorm en de Seahawks uit vorm. Daarbij hebben we ook nog de Lions tegen de Panthers en de Saints die het met Jameis Winston moeten opnemen tegen de Atlanta Falcons. Vergeet niet naar beneden te scrollen voor de upsets die de NFL-redactie verwacht.

SportAmerika Football Pool: top 20 van week 10
SportAmerika Football Pool: top 20 van week 10

Week 11 upsets

Chris van Dijk: de Tennessee Titans verslaan de Baltimore Ravens

Het rommelt in Baltimore. Receivers klagen dat ze te weinig ballen krijgen, Jackson is ontevreden over de playcalling. De ploeg maakt veel te veel domme, onnodige overtredingen en zit niet goed in zijn vel. Ook de Titans verloren hun laatste duel, maar hebben wel een paar dagen meer rust gehad en dus ook meer tijd om zich voor te bereiden op dit duel. Dit is net voldoende voor een kleine overwinning.

Vorige week voorspelde Chris de Chargers over de Dolphins fout (29-21). Overall record: 4-5

Luuk Dokter: de Indianapolis Colts verslaan de Green Bay Packers

Met Philip Rivers aan het roer heb je een efficiënte running back nodig. Die stond vorig weekend ineens op in de vorm van Nyheim Hines. Het is natuurlijk geen uitgemaakte zaak dat hem dit tegen Green Bay weer lukt, maar waarom niet? Daarnaast staan de Colts het laagste aantal offensive yards van tegenstanders toe. Met die defense maken ze het Green Bay ook lastig genoeg.

Vorige week voorspelde Luuk de Texans over de Browns fout (10-7). Overall record: 3-6

Ton de Vries: de Atlanta Falcons verslaan de New Orleans Saints

De ploeg uit Atlanta is sterk terug aan het komen na de dramatische seizoensstart. Vaak werd er op bizarre wijze verloren aan het begin van het seizoen, maar toen al waren de statistieken niet bepaald slecht te noemen. De Falcons zullen er op gebrand zijn om hun divisierivaal pijn te doen. Bij de Saints ligt de druk op de schouders van Jameis Winston. Ondanks dat ik denk dat hij het prima gaat doen voorspel ik dat de Falcons een uitstekende wedstrijd gaan spelen en de ploeg van Sean Payton een gevoelige nederlaag toedienen.

Vorige week voorspelde Ton de Panthers over de Buccaneers fout (46-23). Overall record: 3-6

Toon Aerts: de New York Jets verslaan de Los Angeles Chargers

Niemand geeft een stuiver om de Jets – en terecht -, maar nu gaan ze toch hun enige overwinning van het seizoen boeken. Niet omdat ze zozeer beter zijn dan LA, maar wel omdat het rommelt bij de Chargers. De spelers willen van hun coach af, dat was vorige week al duidelijk. Ze gaan hem het finale nekschot geven door een abominabele prestatie op de mat te leggen tegen de clownshow van Adam Gase.

Vorige week voorspelde Toon de Rams over de Seahawks correct (23-16). Overall record: 1-8


Cover foto: Wesley Hitt/Getty Images

Lees hier alle berichten over de SportAmerika Football Pool. Beluister nu de SportAmerika NFL Podcast op je favoriete podcast platform!

Ook leuk om te lezen