McCourty blijft in New England, Maclin naar Chiefs

Door

Philadelphia Eagles v Houston Texans

De lijst met beschikbare free agents wordt alsmaar kleiner, en dat terwijl de periode voor vrije transfers officieel pas dinsdagmiddag begint. Ook Devin McCourty (#2 in de SportAm free agent rankings) is niet meer beschikbaar, hij maakte bekend dat hij zijn contract bij de New England Patriots zal gaan verlengen.

Voor de Patriots is het een grote opluchting dat één van de beste safeties in de NFL behouden wordt voor de defensie. McCourty leek in eerste instantie op weg naar een andere ploeg, hij had zondag immers gesproken met Bill Belichick en zou naar verluidt hebben aangegeven dat hij klaar was voor een nieuwe stap in zijn carrière. Toch besloot de 28-jarige safety – die in 2010 als 27ste werd gedraft door de Patriots – op het laatste moment alsnog om bij zijn huidige ploeg te blijven.

Maclin moet voor touchdowns zorgen in Kansas City
De Philadelphia Eagles blijven voorlopig een hoofdrolspeler in de officieuze free agency periode. Nadat eerder LeSean McCoy richting Buffalo ging, en Frank Gore en Byron Maxwell gisteren voor de Eagles kozen, liet Jeremy Maclin vandaag weten dat hij Philadelphia gaat verlaten. De 26-jarige wide receiver trekt naar Kansas City om daar onder zijn oude hoofdcoach (Andy Reid) te gaan spelen.

In Kansas City moet Maclin voor een broodnodige aanvallende impuls zorgen. In heel 2014 wist geen van de Chiefs’ wide receivers een touchdown te vangen, iets wat Maclin in Philadelphia in zijn eentje al tien keer deed. Voor Maclin betekent het daarnaast een terugkeer naar de regio waar hij vandaan komt, hij speelde immers college football bij de universiteit van Missouri.

Flowers & Sanchez verlengen contract
Brandon Flowers was ook een populaire naam (#6 in de SportAm free agent rankings), de 29-jarige cornerback maakte afgelopen seizoen een sterk jaar door bij de San Diego Chargers. Blijkbaar beviel het beide partijen zo goed, dat Flowers ook de komende vier jaar zal gaan spelen in het tenue van de Chargers.

En dan is er ook, wederom, een verrassende wending bij de Philadelphia Eagles. Daar verlengt quarterback Mark Sanchez zijn contract met twee jaar. De waarde van het contract ligt rond de zestien miljoen dollar, en dat lijkt veel geld voor een back-up. Hierdoor nemen de geruchten voor een mogelijke komst van Marcus Mariota (waarbij Sanchez tijdelijk als starter/mentor zou acteren) alleen maar toe.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen