Organisatoren Super Bowl blij met veto controversiële anti-homowet

Door

Filipinos Celebrate Gay Pride In ManilaHet comité dat in 2015 de Super Bowl in Arizona organiseert heeft opgelucht gereageerd nadat gouverneur Jan Brewer  haar veto heeft uitgesproken aangaande een controversiële wet gebaseerd op vrijheid van religie. Gisteren meldden we al de zorgen over deze door ons geschetste anti-homowet. In het ‘vrije’ Amerika gooien ze het echter liever over de religieuze boeg.

Voorzitter Jay Parry aarzelde niet nadat de wet werd ingediend en stapte direct in de auto om de zorgen van het comité persoonlijk over te brengen op de senaat en de gouverneur. Het lijkt succes te hebben gehad, aangezien de gouverneur de wet nu van tafel heeft geschoven. De NFL zou volgens Sports Illustrated al begonnen zijn met nieuwe plannen voor de Super Bowl in 2015, vooruitlopend op de nieuwe wet die de rechten van homoseksuelen ernstig zou aantasten. Deze kunnen dus weer de ijskast in.

Overig nieuws:

  • Riley Cooper en de Philadelphia Eagles zijn dicht bij een éénjarige deal die de wide receiver van de vrije markt moet houden. Cooper vormde vorig seizoen een uitmuntend koppel met quarterback Nick Foles. Ook Jeremy Maclin gaat naar alle waarschijnlijkheid zijn handtekening zetten onder een deal voor één seizoen. De receiver was in 2009 de eerste ronde keuze tijdens de draft en speelde tot nu toe 59 wedstrijden (57 starts) voor Philadelphia.
  • Philadelphia Eagles 2011 HeadshotsDe Eagles hebben het er overigens maar druk mee. Jason Peters tekende een vijfjarige deal met een waarde van 51,3 miljoen dollar waarvan bijna 20 miljoen gegarandeerd. De zesvoudige Pro Bowl left tackle zal dus hoogstwaarschijnlijk zijn loopbaan afsluiten bij de Eagles, waar hij sinds 2009 speelt en veel last had van achillespeesblessures. Zijn eerste vier jaren bracht hij door bij de Buffalo Bills.
  • Carolina Panthers left tackle Jordan Gross gaat met pensioen. De 33-jarige Pro Bowler speelde sinds 2003 in Charlotte en zou eigenlijk nog een jaar doorgaan. Het nieuws komt dus als een verrassing, maar niet op een onlogisch tijdstip. De Panthers weten nu zeker dat hij geen free agent wordt en kunnen nu tijdens de draft rekening houden met deze vacature. Gross stond bekend als een leider op en buiten het veld. Een verlies voor de Panthers.
  • Miami Dolphins MinicampJonathan Martin heeft geen trek in een terugkeer naar de Miami Dolphins. De kans is nu groot dat hij getrade wordt of simpelweg van het roster wordt geschrapt. Martin was onderdeel van de geruchtmakende pestzaak waar teamgenoten Richie Incognito, John Jerry en Mike Pouncey ook bij betrokken waren. Teameigenaar Stephen Ross zal nog om de tafel gaan met het vermeende pestslachtoffer.
  • De poging van de Cleveland Browns was dapper, maar de komst van Jim Harbaugh was nooit een optie voor de San Francisco 49ers. Eigenaar Jed York had “geen enkele zin” om een discussie aan te gaan met de Browns. Pro Football Talk wist te melden dat de twee teams dicht bij een deal waren omtrent een transfer van de hoofdcoach, maar via twitter laat York weten dat dit onzin is.
  • Cleveland Browns vs Oakland Raiders - October 1, 2006De Browns namen ondertussen afscheid van een zeer gerespecteerde speler en leider. Inside linebacker D’Qwell Jackson wordt te duur voor de franchise en zou in maart alleen al 4,1 miljoen dollar aan bonussen opstrijken. Jackson was het overigens volledig oneens met de beslissing om na één seizoen hoofdcoach Rob Chudzinski te ontslaan. Boze tongen beweren dat dit ook een rol speelt.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen