Top 5 WWE WrestleMania momenten

Door

WM30_04062014cm_4578
Ik heb nogal een selectief geheugen. De opslagruimte in mijn hoofd is nou eenmaal beperkt en wanneer deze vol dreigt te raken delete ik zonder problemen herinneringen. Zo zou ik je bijvoorbeeld écht niet meer kunnen vertellen wat ik de afgelopen week als avondeten heb gehad. Alleen de patat met frikandellen zijn blijven hangen, simpelweg omdat deze awesome waren.

Zo gaat het ook wanneer ik worstelen kijk. Vind ik een match niet boeiend dan delete ik hem direct weer uit mijn opslagkamer en maak ik ruimte vrij voor andere dingen. Maar er zijn ook een paar worstelmomenten die ik never-ever kan deleten. Omdat ze net als de friet van afgelopen week awesome waren, mindblowing of gewoon indrukwekkend. Met WrestleMania in het vizier heb ik hier een top vijf aan WrestleMania momenten waarvan ik vind dat iedereen ze hoort te kennen.

5. Edge spears Jeff Hardy

Dit was een gevalletje: mind-was-blown. Tijdens WrestleMania 17 in Houston, Texas strijden de Dudley Boyz (Bubba Ray en D-Von) in een Triple Treath Tag Team Tables, Ladders and Chairs Match tegen de Hardy Boyz (Matt en Jeff Hardy) en Edge en Christian. De winnaars gaan er met de WWF Tag Team Titles vandoor en dus gaat het hard tegen hard (tegen hard). Jeff Hardy is op een ladder omhoog geklommen en hangt inmiddels een metertje of zes boven de ring terwijl hij bungelt aan de titel, wanneer Edge vanaf een andere ladder hem midden in de lucht speart. Nogmaals: mind-was-blown.

4. Het einde van Ric Flair
6772986
WrestleMania 24: Ric Flair vs. Shawn Michaels. De laatste match van Ric Flairs 36 jaar durende worstelcarrière. Michaels loopt naar de hoek van de ring, kijkt Flair aan en zegt de legendarische woorden: ‘I’m sorry, I love you’ waarna hij Flair raakt met zijn signature move, de sweet chin music.

3. The Rock vs. John Cena

De meeste WrestleMania matches hebben een opbouw van pak en beet drie maanden. Het publiek wordt warm gemaakt, kiest de kant van een van de supersterren en de actie kan beginnen. In het geval van The Rock vs. John Cena tijdens WrestleMania 28 was dit niet het geval, de spanning in aanloop van deze match werd namelijk jaren lang opgebouwd. Jaar in jaar uit werd er gespeculeerd over een mogelijke WrestleMania match en het publiek hield het niet meer toen het moment eindelijk aanbrak. In de bovenstaande video zie je de twee mannen net voordat de match officieel begint, tijdens een intense stare down. De spanning was werkelijk om te snijden.

2. The streak is over
062_WM30_04062014dog_3001
Jip en Janneke, Buurman en Buurman, Peppi en Kokki, The Undertaker en WrestleMania. Onafscheidelijk en voor altijd verbonden. The Undertaker won 21 matches tijdens WrestleMania zonder verslagen te worden. The Greatest Winning Streak in Sports History was geboren. Tijdens WrestleMania 30 stond The Undertaker in de ring tegenover Brock Lesnar. Elke worstelfan in de wereld had voorafgaand aan deze match al zijn spaargeld op The Undertaker durven zetten. Iedereen ging er namelijk van uit dat hij zou winnen, zelfs de grootste Brock Lesnar fans hielden er rekening mee. Het moment dat Lesnar ‘The Dead Man’ pint is er een om nooit te vergeten. Iedereen, maar dan ook echt ie-der-een was in grote shock. In de arena kon je een speld horen vallen en de man op de foto werd het boegbeeld van het moment. Zo voelden wij ons allemaal. In deep, utter, shock.

1. Hulk Hogan wint van André the Giant

Toen deze match plaatsvond tijdens WrestleMania 3 was ik nog niet eens geboren, en toch staat hij bij mij op nummer één. Aretha Franklin zong die avond in 1987 het Amerikaanse volkslied in de Pontiac Superdome. Tijdens de main event match schitterden de twee grootste supersterren van de jaren tachtig: Hulk Hogan en André the Giant. Ruim 90.000 toeschouwers zagen voor hun ogen hoe Hulk Hogan een bodyslam uitdeelde aan de, letterlijk, grootste superster aller tijden. Een bodyslam. Ik herhaal: Een. Body. Slam.

WrestleMania 31 zal op 29 maart gaan plaatsvinden in het Levi’s Stadium in Santa Clara, California. WrestleMania 31 is in Nederland live te bekijken in de nacht van 29 op 30 maart op het WWE Network.

COUNTDOWN: nog 20 dagen tot WrestleMania.

© 2015 WWE, Inc. All Rights Reserved.

Ook leuk om te lezen