SportAm-lezers vs. Experts: Flacco elite of niet?

Door

Joe Flacco leidde de Baltimore Ravens naar de Super Bowl-zege op de San Francisco 49ers. De quarterback is al jaren onderwerp van gesprek of hij nu elite zou zijn of niet. De twijfel overheerste altijd, maar de lezers van Sport Amerika zijn helder in hun oordeel: Joe Flacco is nu onderdeel van de selecte groep quarterbacks die tot de elite behoren.

flacco

Maar wat zeggen de experts van SportAmerika. Is Joe Flacco na de Super Bowl-winst en de MVP-award elite of niet?

Lennart Beishuizen: Een quarterback is ‘elite’ als hij verdeeld over meerdere seizoenen laat zien bij de beste drie/vier van de NFL behoort. Flacco is in aanzien gestegen door zijn fenomenale vier wedstrijden in de play-offs, maar elite? Nee. Die titel verdienen alleen de echte grote: Aaron Rodgers, Tom Brady, Drew Brees en Peyton Manning. Flacco GEEN elite.

Jeffrey Vissers: Een aantal quarterbacks staan in ieders rijtje, anderen zijn twijfelgevallen. Omdat de criteria voor ‘elite’ niet bepaald zijn, is er ruimte voor discussie en die is moeilijk genoeg. Maar Joe Flacco laat ik dan geheel buiten beschouwing. M’n ma is meer elite! Hoe ver kan hij de Ravens brengen na de Super Bowl? Dat valt nog te bezien. Flacco GEEN elite.

Klaas-Jan ter Veen: Ok, er zijn lang twijfels geweest. Een sporter kan zijn critici maar op één manier de mond snoeren… Door de prestaties voor zich te laten spreken. Vijf jaar lang je team naar de play-offs loodsen en dan de Super Bowl winnen door van Peyton Manning én Tom Brady te winnen, ook nog eens in uitwedstrijden. Dan ben je moment elite. Flacco WEL elite.

Pieter Brouwers: Aaron Rodgers wordt door eenieder elite genoemd, maar Flacco heeft de twee laatste seizoenen meer laten zien dan Rodgers. Ja, Rodgers heeft meer talent, maar als het er echt op aan komt is het Flacco die wel thuis geeft, waar Rodgers al twee jaar op rij door het ijs zakt als de prijzen worden verdeelt. Als Rodgers elite is, is Flacco het zeker. Flacco WEL elite.

Jasper Laman: Joe Flacco heeft zich wat mij betreft geschaard tussen de elite quarterbacks in de league. Jaar na jaar wordt hij iets beter. Als het er echt om gaat – in de playoffs – doet hij er nog een schepje bovenop. ‘Joe Cool’ is een winnaar. Flacco WEL elite.

 

Ook leuk om te lezen