Koude oorlog tussen Jets en Pats begonnen

Door

De wedstrijd tussen de New York Jets en de New England Patriots van volgende zondag wordt niet zomaar een wedstrijd tussen de twee teams, maar eerder tussen de twee coaches.

Dat zegt Rex Ryan, head coach van de Jets: ,,Geen twijfel mogelijk, het is persoonlijk. Het gaat tussen hem (Bill Belichick, head coach van New England) en mij. Daar gaat het om zondag. Beide teams hebben evenveel talent en even goede assistent coaches. Wij zullen dus uiteindelijk het verschil maken.”

Hun laatste ontmoeting in Foxoboro, het stadion van de Pats, eindigde op een voor Ryan beschamende 45-3, in het voordeel van New England. Ryan kan die nederlaag verklaren. ,,Ik werd outcoached in die wedstrijd, hij behaalde een zeer hoog niveau die week, ik niet. Om welke reden dan ook, ik had mijn team niet voorbereid zoals het hoort. Die nederlaag was volledig mijn schuld.”

Voor de wild card wedstrijd tegen de Indianapolis Colts had hij al dezelfde gevoelens over Colts’ quarterback Peyton Manning, die hij nog nooit had kunnen verslaan. Nu dat wel gelukt is, heeft Ryan hoge verwachtingen van zijn team. Nochtans hebben de Jets het onder leiding van Ryan nog zo slecht niet gedaan tegen New England. Na vier wedstrijden zijn de bordjes evenredig verdeeld.

Coach Belichick reageerde vrij licht op de uitspraken van zijn collega coach. ,,Ik denk niet dat ik met Rex zou moeten vechten, want dan zal hij het zeker winnen. Ik geloof wel dat ik iets sneller ben. Ik vind het wel grappig dat hij zegt dat het niet om de spelers, maar om ons gaat. De spelers hoeven dus niet hun best te doen.”

Foto: nydailynews.com

Ook leuk om te lezen