NBA Update: Rihanna disst Barnes, Wall rekent niet op Rio

Door
Een blauwtje voor Barnes -- hij is wel gewend aan die kleur
Een blauwtje voor Barnes — hij is wel gewend aan die kleur

Matt Barnes is aan de schandpaal genageld door niemand minder dan popster Rihanna. De wulpse zangeres uit Barbados is er namelijk niet van gediend dat Barnes, die deze zomer door de Clippers werd verkocht aan de Charlotte Hornets en inmiddels voor de Memphis Grizzlies speelt, tegenover roddelzender TMZ impliceert dat hij het meer dan gezellig had met haar.

Volgens Rihanna is de bewering van de besnorde basketballer namelijk onzin. Niet alleen zegt mejuffrouw Fenty op haar Instagram-pagina dat ze meneer Barnes niet bijzonder aantrekkelijk vindt, maar ook weet ze de wereld te vertellen dat de twee elkaar nog nooit hebben ontmoet. Gezien de kleuren van het Memphis-tenue kunnen we misschien wel stellen dat Barnes een donkerblauwtje heeft gelopen.

Faried is fan van vrouwelijke coaches
Hoe je wél vrouwvriendelijk kan zijn laat Barnes’ NBA-collega Kenneth Faried zien. De gedreadlockte forward van de Denver Nuggets heeft namelijk tegenover de camera’s van hetzelfde TMZ te kennen gegeven dat hij, anders dan sommige mensen in onze SportAmerika-redactie, vrouwelijke coaches in de NBA wel een prima ontwikkeling vindt. “Becky Hammons is nog maar het begin”, aldus Faried, verwijzend naar de assistent-coach van de San Antonio Spurs.

“Waarom niet? Ik sta volledig achter Becky’s aanwezigheid in de NBA, ik sta volledig achter de Spurs dat ze haar naar voren hebben geschoven. Het was een grote stap omdat ze de hoofdcoach van San Antonio mocht zijn in de Summer League en dat wist te winnen.”

John Wall rekent niet op Spelen Rio
Washington Wizards-vedette John Wall denkt geen speelminuten te krijgen tijdens de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. Wat heet: Wall denkt in de zomer van 2016 überhaupt Brazilië niet aan te doen. De crux van het verhaal schuilt in de enorme concurrentie die er is op de positie van point guard — waar Wall ook speelt.

Tegenover een lokale sportwebsite uit Washington maakte Wall een simpel rekensommetje. “Chris Paul heeft al goud, Steph Curry heeft een ongelooflijk jaar gedraaid, Kyrie (Irving) heeft het WK gewonnen en Russell zit er waarschijnlijk ook bij.”

Een logisch lijstje, inderdaad. Edoch, wij bij SportAmerika zijn niet zo van het fatalistische gedachtengoed. En al helemaal niet van de huid verkopen voordat de beer überhaupt geschoten of zelfs gesignaleerd is. Kortom: kop op, John, gewoon lekker basketballen en wie weet zit je volgend jaar gewoon bij de selectie.

Wat doen Markieff Morris en Jason Richardson?
De laatste loodjes van de grote NBA-stoelendans naderen. Er is namelijk nog een kleine handvol spelers die nog geen club hebben – of dringend op zoek zijn naar een club. Twee mannen met toch niet de minste staat van dienst die nadrukkelijk genoemd worden, zijn Markieff Morris en Jason Richardson.

Eerstgenoemde geeft volgens de laatste geruchten alles en iedereen bij de Phoenix Suns de silent treatment. Morris, die bij velen te boek staat als een enfant terrible schijnt het helemaal gehad te hebben in Arizona en zoals het een verwende baby betaamt gooit hij zijn kont tegen de krib in de hoop een transfer af te dwingen. Het liefst richting de Raptors of de Rockets, maar of die op hem zitten te wachten?

Jason Richardson, de 34-jarige veteraan, zit in een heel ander parket. De grote vraag rondom hem is of hij nog een aanbieding gaat krijgen bij de Atlanta Hawks, en de meest recente geruchten lijken in zijn voordeel te spreken. Marc Spears, vaak goed ingelicht, weet namelijk te melden dat Richardson ergens vandaag nog bijtekent bij de Hawks.

Zit Richardson echter te wachten op zo’n non-guaranteed deal, waarbij je alleen voor de vorm je basketballschoenen aan kunt trekken? Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Tony Purrel 7 jaar ago

    Even iets anders dan de NBA off-season: gaat SportAm nog aandacht besteden aan het Nederlands basketbalteam in aanloop naar en op het Europees Kampioenschap? Het blijft toch bijzonder dat NL zich heeft weten te kwalificeren en anders zijn er nog genoeg andere interessante landen met dito spelers op het toernooi!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen