MLB Dutch Report: power is terug bij Xander Bogaerts

Door

CMkQRXOVAAA_Csx

Wil je weten hoe het ‘onze jongens’ dit seizoen vergaat in Major League Baseball? Geen probleem. In deze rubriek praten we je bij over de prestaties van mannen als Xander Bogaerts, Andrelton Simmons en Kenley Jansen. De rangschikking is gebaseerd op de statistiek Wins Above Recplacement (WAR) van FanGraphs.

Week 19 (maandag 10 augustus t/m zondag 16 augustus).

Naamloos

In de Boston Globe stond afgelopen week een stukje over Xander Bogaerts’s power, of eigenlijk gebrek daaraan. In de wedstrijd tegen de Seattle Mariners sloeg hij pas zijn vierde homerun van het seizoen en de eerste sinds 15 juni 2015.

“I’m not really swinging for power. I know it’s there. I have not worried about that at all.

Slagkracht zegt gelukkig niet alles, want in de 50 wedstrijden tussen zijn derde en vierde homerun sloeg de 22-jarige shortstop van de Boston Red Sox .341 van het veld. Bogaerts besloot de serie met de Miami Marlins en de Mariners 10-uit-25 aan slag met één homerun, vier doubles en zes binnengeslagen punten.

Naamloos

Andrelton Simmons is stiekem bezig om aanvallend wat meer van zich te laten horen. Hij sloeg 5-uit-13 tegen de Tampa Bay Rays en de Arizona Diamondbacks met twee runs en heeft in de maand augustus een .316/.440/.421 slashline. Verdedigend staat hij van alle shortstops op een tweede plaats met 18 Defensive Runs Saves. Brandon Crawford van de San Francisco Giants voert de lijst aan met 20 DRS.

Naamloos

Volgens Yankees beat writer Mark Feinsand heeft Didi Gregorius elke wedstrijd een spectaculaire actie en speelt hij de afgelopen drie maanden Gold Glove defense.

Of deze prachtige stop met een dubbelspel als resultaat:

Niets mis met zijn reactievermogen:

In een bomvol stadion in Toronto gooit hij bijna vanuit het outfield een honkloper uit:

En nog eentje om het af te leren:

Naamloos

Een heerlijke week voor de closer van de Los Angeles Dodgers. Slagmannen van de Washington Nationals en de Cincinnati Reds hadden geen antwoord op de cut-fastball van Kenley Jansen. Hij pikt save nummer 22, 23 en 24 op en gooide 3 1/3 puntloze innings met zes strikeouts en geen enkele honkslag tegen.

Naamloos

De Baltimore Orioles kruipen steeds dichter bij een plek voor de AL Wild Card Game. Jonathan Schoop verzamelde zes honkslagen en één binnengeslagen punt tegen de Seattle Mariners en de Oakland Athletics. Al zal de tweede honkman toch balen dat hij een strikeout achter zijn naam kreeg van Ike Davis, nota bene een veldspeler.

Lees hier de MLB Dutch Report van vorige week.

* .000/.000/.000 staat voor slaggemiddelde, on-base percentage en slugging percentage. Een 100 wRC+ is league average, 0.00 / 0.00 bij Jansen is ERA/FIP.

Foto: Twitter

Ook leuk om te lezen