Yoenis Cespedes en de red hot Oakland A’s

Door

 

Het begint bijna een gewoonte te worden in Oakland. De fans waren opnieuw getuigen van een walk-off overwinning. Brandon Moss’ single in de 10e inning leidde de A’s naar een 3-2 zege op de New York Yankees. Manager Bob Melvin ziet dat zijn ploeg een 6-1 record heeft na de All-Star break en dat zij slechts een halve wedstrijd achter staan in de AL Wild Card race. Uitblinker? De 26-jarige Yoenis Cespedes.

De Yankees hadden afgelopen vrijdag geen antwoord op de Cubaanse slugger die 4 uit 5 was van het veld en in de 10e inning de winnende run over de thuisplaat liep. Cespedes is on fire na de All-Star break, slaat 17 uit 29 (.586) met drie homeruns en acht binnen geslagen punten. In zijn rookie jaar is hij tot dusver goed voor een .304 slaggemiddelde met 12 homeruns en 44 RBI’s.

‘We zijn niet afhankelijk van één speler’

Geen enkele ploeg in de Major League heeft dit seizoen meer walk-off overwinning dan de Oakland A’s (10). Brandon Hicks was drie dagen geleden nog verantwoordelijk voor de beslissende klap tegen de Texas Rangers. Een homerun. Zijn eerste uit zijn loopbaan. “Ik geniet ervan”, meent outfielder Josh Reddick. “Elke avond kan ik een andere speler op een ‘shaving cream pie’ trakteren. We zijn niet afhankelijk van één speler.”

Tommy Milone

De A’s zijn meer dan alleen clutch hitting. Rookie pitcher Tommy Milone wist afgelopen vrijdag de krachtige slagploeg van de Yankees in toom te houden. De 25-jarige lefty gooide 10 strikeouts (career-high) in zeven puntloze innings. “Het begint met hun pitching”, aldus Yankees’ catcher Russel Martin. “Ik heb vanavond niet één pitch van hem gezien die goed was om op te slaan.”

De A’s nemen het vannacht opnieuw op de tegen de Yankees. Aan de 23-jarige Jarrod Parker de opdracht om de slagploeg van de Bronx Bombers in bedwang te houden. Parker kende een sterke maand juni, maar heeft tot dusver een 5.19 ERA in de maand juli.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen