NBA Update: Assistkoning Wall, Odom wakker

Door

Miami Heat v Washington Wizards

John Wall is op dreef in het voorseizoen. De spelverdeler van de Washington Wizards deelde in de gewonnen wedstrijd tegen de Philadelphia 76ers liefst 14 (vaak achteloze) assists uit in slechts 21 minuten. De ene na de andere Wizard werd in de gelegenheid gesteld om te scoren, en zeker de manier waarop Wall Nerlens Noel in de luren legde mocht er zijn.

Na vier kwarten was het verschil tussen Washington en Philadelphia negen punten: 127-118. Dat de eindscore nog relatief dicht bij elkaar lag had vooral te maken met het feit dat de Wizards in het vierde kwart geen gas meer gaven. De eerste drie kwarten van de wedstrijd hadden John Wall en de zijnen al zo’n voorsprong opgebouwd (op een goed moment 30 punten!) dat ze konden terugschakelen.

Los van de veertien assists kwam Wall niet echt tot indrukwekkende cijfers. Sterker nog, de enige spelers die een double double noteerden speelden aan de zijde van de 76ers. T.J. McConnell (tien punten, tien assists) en Furkan Aldemir (twaalf punten, veertien rebounds) lieten duidelijk van zich horen.

Lamar Odom zegt goeiemorgen
Goed nieuws voor iedereen die zich zorgen maakte over de gezondheid van Lamar Odom: de biologische viagrasnoeper en cocaïnesnuiver is namelijk uit zijn coma ontwaakt, ligt niet meer aan de beademing en heeft naar verluidt met zijn artsen gecommuniceerd. Hij sprak volgens ABC Eyewitness News de magische woorden ‘goeiemorgen’, zei ook nog ‘I love you’ tegen zijn (ex-)vrouw Khloe Kardashian en schijnt z’n telefoon al te bedienen.

Odom krijgt ondertussen uit alle hoeken steunbetuigingen. Zo zijn Clippers-spelers Blake Griffin, DeAndre Jordan en Chris Paul na afloop van hun NBA-promoreis naar China bij hem op bezoek geweest en sprak San Antonio Spurs-coach Gregg Popovich de memorabele woorden dat het hem geen zier interesseerde wat voor speler Odom was, maar dat hij een goed persoon is.

Het meest opmerkelijke steuntje in de rug kwam van Odoms voormalige ploeggenoot bij de Lakers, Joe Smith. Die heeft namelijk een heuse rap over de goedheid van Lamar opgenomen. Of het echte kwaliteit (en dus een passend eerbetoon) betreft laten we graag aan de lezers van SportAmerika over…

Block party bij Knicks vs Celtics
Stop de persen! De New York Knicks hebben namelijk zowaar een wedstrijd gewonnen. Goed, het betrof een oefenpotje tegen de Boston Celtics, niet bepaald een hoogvlieger in het oosten, maar toch: het was een 101-95 zege voor de Knickerbockers. Oudgediende Derrick Williams was sterk bezig met negentien punten, en Kyle O’Quinn sloeg met dertien punten en elf rebounds ook zeker geen pleefiguur.

Superster Carmelo Anthony kwam niet verder dan 8 punten in zijn ruim 22 minuten, maar liet zich wel op defensief vlak gelden. Met een mooie block weerhield hij David Lee van een score, en dat was lang niet het enige moment in de wedstrijd waarbij aanvallers werden afgetroefd door verdedigers. Block party in Madison Square Garden!

Agenten onderworpen aan onderzoek in zaak Sefolosha
Bijzondere ontwikkelingen in de zaak rondom de bizzare blessure van Thabo Sefolosha. De speler van de Atlanta Hawks brak afgelopen seizoen zijn been tijdens een akkefietje met de politie in een nachtclub, op een avond waarbij ook Indiana Pacers-speler Chris Copeland gewond raakte door een agressieve messentrekker.

Sefolosha kreeg in de strafzaak rondom zijn persoon in eerste instantie zelf het boetekleed omgehangen. Hij zou niet naar de politie hebben geluisterd en zelfs een agent hebben aangevallen. Eigen schuld gebroken been, dus. Sefolosha hield echter vol dat hij onschuldig was, accepteerde de schikking (en het verplichte uur schoffelen) niet en ging in hoger beroep. Op 9 oktober jongstleden werd Thabo door de jury vrijgesproken.

Mede door de halsstarrige houding van Sefolosha komt er daarom nu een onderzoek naar het handelen van de politie in New York. Mocht het tot een disciplinaire maatregel voor de agenten komen is dat de zoveelste klap voor de sterke arm van de wet in de Verenigde Staten.

Uitslagen NBA Preseason:
Washington Wizards @ Philadelphia 76ers: 127-118
Boston Celtics @ New York Knicks: 105-97
Oklahoma City Thunder @ Memphis Grizzlies: 78-94
Atlanta Hawks @ Dallas Mavericks: 91-84
Phoenix Suns @ Denver Nuggets: 81-106

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen