NBA Special: Oudjaarsdag 2015

Door

3) Welke individuele prestatie van 2015 was het meest memorabel?

Erik de Heuvel: De 37 punten in één kwart van Klay Thompson. Hij speelt in de schaduw van Stephen Curry, maar zo nu en dan laat Klay Thompson zien dat hij over iets geniaals beschikt en dat maakt hem net zo belangrijk voor de Warriors als dat Curry is. De vraag voor me blijft of een van de twee zonder elkaar een team zo goed kan laten spelen of zijn de Splash Brothers afhankelijk van elkaar.

Rob van Gameren: De triple-double van Hassan Whiteside: 24 punten, 24 rebounds, 10 blocks. En dat voor een man die nog geen miljoen dollar verdient.

Matteo Van Mol: Ik zou hier voor een wedstrijd van Stephen Curry kunnen gaan, maar dat zou te gemakkelijk zijn. Ik ga voor Rajon Rondo tegen Detroit op 11 november. De Pistons begonnen het seizoen verrassend sterk, maar Rondo ging in overdrive om zijn Kings een tweede overwinning te bezorgen. Hij liet 14 punten, 11 rebounds, 15 assists en 3 steals optekenen in 48 minuten speeltijd.

Mike Tibbert: De 37 punten van Klay Thompson in het derde kwart van de wedstrijd tegen de Kings op 23 januari 2015. Vuurwerk!

Sam Planting: De coaching van Byron Scott. Zéér YOLO.

Pieter Horstman: Andre Iguodola die Finals MVP wint vanwege zijn verdediging op LeBron James. De beste speler uitschakelen is belangrijker dan de beste speler zijn.

Daan van Kooten: Er werd serieus besproken of LeBron James niet Finals MVP moest worden, ondanks de aanstaande nederlaag voor de Cleveland Cavaliers. Met gemiddeldes als 35,3 punten, 13,3 rebounds en 8,8 rebounds was dat niet eens zo’n heel gek idee.

Anouar Amrani: Mo Williams die ineens losgaat tegen de Pacers. 52 punten van Mo Gotti in een wedstrijd die ik eigenlijk per ongeluk keek.

Sasha Sadri: Klay Thompson’s wedstrijd begin januari tegen de Sacramento Kings waarin hij maar liefst 37 punten in een kwart wist te scoren. 13-13 FG en 9-9 3FG. Me-mo-ra-bel.

Michiel Jonkman: De NBA-kookkkunsten Stephen Curry, om twee redenen: 1) hoe goed Iguodala ook was tegen LeBron James, het was Curry die zijn team de héle play-offs erdoorheen sleepte; 2) hij logenstraft alles en iedereen die beweert dat de titel van Golden State een fluke was. Curry verdient een standbeeld in Oakland. Wat zeg ik: in San Francisco. Bam, bovenop de Embarcadero, uitkijkend op Alcatraz, alwaar de nay-sayers zitten opgesloten.

Robert Prins: Stephen Curry. Wat die gozer allemaal liet zijn, was bizar. In mijn ogen de volledig terechte MVP. Maar liefst 286 driepunters in een seizoen. Dat is toch niet normaal?

Roy Foekens: Klay Thompson met zijn 37 punten in enkel het derde kwart tegen de Kings in januari 2015. Als “the zone” bestaat dan heeft Thompson het adres.

Ook leuk om te lezen