NBA Special: Oudjaarsdag 2015

Door

1) Wat was jouw NBA-hoogtepunt van 2015?

Sam Planting: Boban Marjanović in Philadelphia. Bij dit statement hoef ik geen verdere uitleg toe te voegen.

Anouar Amrani: Zach LaVine die de dunk contest weer relevant maakte! En dan ook nog in een Tune Squad jersey dunken…. I believe I can fly!

Robert Prins: Het moment dat Stephen Curry de Los Angeles Clippers-spelers basketball-les gaf. Die actie was fenomenaal. Matt Barnes, Spencer Hawes, DeAndre Jordan en Chris Paul werden allemaal te kijk gezet door de regerend MVP. Het feit dat hij die bal na zo’n actie ook nog raakt gooit, is echt bizar. Daarnaast vond ik de wedstrijd waarin Klay Thompson 37 punten in een kwart scoorde fantastisch. Wat zijn die twee Splash Brothers toch goed. Ieder duel is het weer genieten.

Matteo Van Mol: Kevin Garnett die een staande ovatie kreeg in zijn terugkeer naar Boston. Hoewel het een back-to-back betrof en KG zelfs niet speelde, scandeerden de Celtics-fans “Thank you, KG” toen de veteraan, die Boston zes seizoenen lang zijn thuis noemde, zichtbaar genoot van “Gino Time”, de video die in TD Garden wordt afgespeeld als een zege zo goed als beklonken is.

Michiel Jonkman: Hoogtepunt was denk ik wel de terugkeer van PG13 en de prima vorm waarin hij steekt. Ik merkte dat ik — nochtans geen die hard Indiana-fan — hem echt heb gemist. (No homo! Zeker niet nu Rajon Rondo al die slurs rondslingert).

Erik de Heuvel: Persoonlijk vond ik de serie tussen de San Antonio Spurs en de Los Angeles Clippers het hoogtepunt van de play-offs. De twee teams waren zo aan elkaar gewaagd en in de beslissende game werd daar een mooi spektakelstuk van gemaakt. De gamewinner van Chris Paul was echt geweldig.

Sasha Sadri: De 24-0 start van de Golden State Warriors was voor mij echt een unieke prestatie. De hype en de beleving er rond was overal voelbaar en dat zal nog wel een tijdje zo blijven zolang de Dubs het oude Bulls record (72-10) in het vizier houden.

Rob van Gameren: De game-winner van Derrick Rose in Game 3 van de tweede ronde play-offs. Even was er de hoop. Totdat LeBron in Game 4 koelbloedig hetzelfde deed.

Roy Foekens: Toen ik op een zondagmiddag in juni op Twitter las dat LaMarcus Aldridge zojuist voor de Spurs had gekozen. Ik danste door de kamer terwijl mijn vriendin zich afvroeg “what had gotten into me?”

Daan van Kooten: Clippers – Spurs Game 7. Betere reclame voor de sport wordt er niet gemaakt: twee teams die op het best van hun kunnen spelen, strijdend voor een plekje in de volgende ronde. Chris Paul maakt in de slotseconde de winnende basket. Helemaal top.

Mike Tibbert: De terugkeer van alle spelers die geblesseerd waren in het seizoen 2014/2015. Eindelijk weer een jaar waarin bijvoorbeeld Paul George en Kevin Durant op volle kracht te zien zijn. Je weet nooit hoe iemand terugkomt van een blessure maar in het geval van deze twee heren zit het wel goed.

Pieter Horstman: Het media-jaar van Evan Turner van de Boston Celtics. Een kleine greep uit zijn uitspraken:

Toen hij werd uitgejouwd in Philadelphia: “I don’t want to sound super weird, but Jesus was hated too.”
En over zijn oude team: “They have like 12 new people every time I see them.”
Over de Nets-pick van zijn Celtics: “You may be getting shit disguised as steak.”
Na zijn 360 dunk: “After that, I probably shouldn’t make any plans for All-Star Weekend now.”
Over de laatste wedstrijd van Kobe: “People will say it’s for Kobe, but deep down it’s probably for me.”
Over het feit dat hij ‘the logo’ wordt genoemd (hij is de meest gemiddelde speler in de NBA). En wat er zou gebeuren als zijn foto het logo werd: “Obviously a lot more women would get into the game.”

Ook leuk om te lezen