NBA Special: Oudjaarsdag 2015

Door

4) Wie verdient het om gekroond te worden tot de Oliebol van het Jaar 2015?

Sasha Sadri: DeAndre Jordan. Of nee, doe maar heel de LA Clippers bende. De kinderachtige manier waarop DeAndre terugkwam op zijn beslissing om naar Dallas te verkassen was op en top oliebol.

Matteo Van Mol: James Harden. Hij lijkt wonderwel nog slechter te zijn geworden als verdediger en ook zijn schotselectie laat te wensen over.

Daan van Kooten: Atlanta Hawks-speler Mike Scott werd dit jaar gearresteerd met zo’n dertig gram marihuana en elf gram MDMA in zijn auto. Wauw, wat een oliebol!

Anouar Amrani: Haha de man die nu nog lucht aan het verdedigen is: Otto Porter.

Erik de Heuvel: Anthony Bennett. Aan zijn bolle gezicht te zien, kan hij ook wel genieten van een oliebol, maar als #1 pick af te zakken naar de D-League is wel heel zwak. Te ver afgezakt en zijn carrière lijkt over. Wie zou er nog vertrouwen in hem hebben?

Robert Prins: Thabo Sefolosha. Als je team de play-offs haalt en jij breekt je been in het nachtleven dan ben je niet helemaal honderd procent. Wat er die avond precies allemaal heeft afgespeeld, maakt eigenlijk niet uit. Het had nooit mogen gebeuren.

Pieter Horstman: James Harden. Niet omdat hij dom of slecht is vanwege zijn escapades afgelopen zomer, dat moet ie lekker zelf weten. Maar hij begon het seizoen vet en haalde desalniettemin de krenten uit de pap voor zijn teamgenoten.

Sam Planting: Vivek Ranadivé. Eigenaar/meesterbrein/BFF van Drake/dirigent van het heerlijke ensemble der gekken in Sacramento. Vlade Divac aanstellen als technisch directeur? Túúrlijk, Vivek. Doen, man. Lang leve Vivek!

Michiel Jonkman: Misschien wel Rajon Rondo. Als je bekend staat om je hoge basketball-IQ ben je natuurlijk wel een ontzettende pannenkoek (of in dit geval: oliebol) als je een homoseksuele scheidsrechter uit gaat schelden voor “fucking mietje”. Andere optie: Donald Sterling, nog altijd aan het procederen is om de Clippers terug te krijgen. Hij heeft nota bene al twee miljard gekregen van Steve Ballmer, waarom zou hij door blijven zeuren? Met recht een oliebol, en een krent dus.

Rob van Gameren: De man die Joe Johnson een aantal jaar geleden een jaarsalaris van 25 miljoen beloofde en daar nu zijn verdiende straf voor krijgt.

Roy Foekens: Wederom kies ik voor DeAndre Jordan… Ik vind het irritant dat hij meer vrije worpen mist dan raak schiet. Z’n ogen staan ook te dicht op elkaar, heb ik van horen zeggen…

Mike Tibbert: Dat is Sam Hinkie. Je kan nog zoveel krenten proberen te verzamelen…maar een oliebol blijft een oliebol als je die krenten niet op de juiste manier door je beslag mixt. Misschien bakt Jerry Colangelo een beter bolletje.

Ook leuk om te lezen