Griffin unaniem verkozen tot Rookie of the Year

Door

Los Angeles Clippers forward Blake Griffin zal tot Rookie of the Year worden gekozen. Dindsdagmiddag hebben de Clippers een persconferentie belegd om aan te kondigen dat ze één van de grote NBA-awards zullen uitreiken.

De spectaculaire rookie uit Oklahoma had één van de beste rookieseizoenen in de geschiedenis van de NBA. Hij had een gemiddelde van 22,5 punten, 12,1 rebounds en 3,8 assists. De forward mocht spelen in de All-Starwedstrijd en werd daarmee de eerste rookie sinds Yao Ming in 2003 die dat mocht doen.

Hij won ook de Slam Dunk Contest, met een iconische dunk over een auto. ,,Als er iemand niet voor Blake stemt dan hebben ze niet veel basketbal gezien,” zei Clippers coach Vinny Del Negro al voor de laatste wedstrijd tegen de Memphis Grizzlies op 13 april.

Griffin moest vorig seizoen missen nadat hij zijn knie blesseerde in de laatste preseasonwedstrijd en een operatie moest ondergaan. Hij was dit seizoen de enige Clipper die in iedere wedstrijd meedeed, want het team werd geplaagd door blessures.

Hij werd al zes maal uitgeroepen tot rookie van de maand in de Western Conference.

De power forward had 63 double-doubles dit seizoen en zorgde eigenhandig voor de wedergeboorte van de Clippers, die uiteindelijk voor de 13e keer in 14 seizoenen de play-offs mistten.

De Clippers hadden een 32-50 record, maar de dunks en acties van Griffin maakten de Clippers wel een leuk team om naar te kijken.

John Wall van de Washington Wizards was de enige die Griffin misschien iets in de weg kon leggen, maar uiteindelijk won hij de prijs unaniem. Hij is de eerste Clipper die de prijs wint sinds het team verhuisde van San Diego in 1984.

Foto: www.d-barsproductions.com

 

Ook leuk om te lezen