Romo: ‘Eerste groepstraining verliep uitstekend’

Door

Voor het eerst tijdens de NFL lockout hebben de spelers van de Dallas Cowboys samen getraind. Zo’n 40 spelers daagden op nabij Dallas op een niet nader vernoemd terrein. ,


,Het ging heel goed,” zei quarterback Tony Romo. ,,We hadden een goede opkomst. Het was tof. Je kon de energie voelen van de spelers die aanwezig waren. De spelers waren geconcentreerd. Het was leuk om te zien.”

Romo wilde niet zeggen welke spelers aanwezig waren, maar volgens bronnen was de controversiële wide receiver Dez Bryant niet aanwezig. Sinds het begin van de lockout hebben kleine groepen spelers samen getraind in Southlake, Grapevine, McKinneye en Frisco.

Veel spelers van buiten de staat Texas blijven dicht bij huis of trainen bij hun lokale universiteit.

De spelers hadden gepland om te trainen in mei, maar de lockout kwam bijna tot een einde vorige week. Op vrijdag mochten de spelers terug naar de faciliteiten van het team en volgens Cowboys head coach Jason Garrett kwamen er 20 spelers naar Valley Ranch.

Maar ’s avonds moesten de deuren weer dicht omdat de lockout weer van start ging.

De sessies met veel spelers zullen belangrijk zijn om de verdediging te leren van de nieuwe coördinator Rob Ryan. Voor Romo was het de eerste keer dat hij een volledige gooitraining doorstond.

Op 25 oktober 2010 blesseerde hij zijn linker sleutelbeen tegen de New York Giants. ,,Het voelde super aan,” zei Romo. ,,Ik zou willen dat het seizoen al voor de deur stond.”

Foto: www.quickdfw.com

 

Ook leuk om te lezen