NFL Recap: Rams verslaan Seahawks in overtime

Door

12a11b6effcae2de2aeecf402f382f00_crop_north

En we zijn los! Natuurlijk, afgelopen donderdag speelden de Patriots al tegen de Steelers, maar vandaag ging het echt los met zeven vroege wedstrijden in de NFL. In deze recap een overzicht van de op zondagavond gespeelde wedstrijden.

Daarnaast komt SportAmerika vanaf dit jaar met een wekelijks Nederlands, live programma over de NFL. Elke zondag om 17:00 uur is het raak. De eerste aflevering kan je vanzelfsprekend nog terugkijken. Nog niet zo goed thuis in de NFL? Check dan de Beginners’ Guide to American Football en de Infographics met alle verdedigende en aanvallende opstellingen en tactieken.

First Down
* De zorgen over de O-line van de Seattle Seahawks bleken volledig gegrond tegen en bij de Rams. In St. Louis wonnen de Rams na overtime met 31-34.

Halverwege het derde kwart hadden de Rams nog een voorsprong van tien punten, maar de enige aanvallende touchdown van de avond, een 2-point conversie, een field-goal en een fumble-return brachten de Seahawks op een 31-24 voorsprong. In een late drive leidde Nick Foles zijn Rams gewoon weer naar 31-31 en de onoverkomenlijke overtime.

In overtime startten de Seahawks met een verrassende onside kick. De Rams waren echter alert en mochten zo vanaf het middenveld beginnen met hun aanval.

De defense van Seattle hield echter stand waardoor de Rams niet verder kwamen dan een field goal. In de daaropvolgende drive hielden de Rams op hun beurt stand en sleepten zo de overwinning binnen.

Een flinke opsteker voor de Rams, die niet alleen hun defense zagen schitteren, maar ook aanvallend prima meekonden tegen de sterke verdediging van de Seahawks. De Seattleites zullen op hun beurt flink wat vragen hebben over zowel de defense als de O-line van hun team. Iets dat de stakende Kam Chancellor wellicht wat onderhandelingsruimte geeft.

Nick Foles eindigde de wedstrijd met 297 gegooide yards en twee touchdowns, één gooiend en één met de benen. Bij Seattle wist Wilson ondanks de sterke defense van de Rams tot 251 yards en een touchdown te komen, maar hij gooide eveneens een interceptie. Marshawn Lynch kwam tot 73 rushing yards en ook nog eens 31 receiving yards. Tyler Lockett maakte indruk voor de Seahawks met een punt-return voor een touchdown, evenals zijn evenknie aan de Rams-kant, Tavons Austin, die eveneens een punt binnenliep voor zes punten.

Third and Long
* Een leuke pot in de Derby van het Noorden uit de NFL. Eeuwige rivalen Chicago Bears en Green Bay Packers mochten het gelijk in week één uitvechten en dat leverde een hoop spektakel op.

De Bears kwamen in het tweede kwart nog op voorsprong, maar Aaron Rodgers en zijn Packers imponeerde in het derde en vierde kwart. James Jones was zijn favoriete receiver van de avond, met twee vangballen voor een touchdown. Een late touchdown brachten de Bears nog in de buurt van de Packers, maar de benodigde onside kick werd gevangen door de Packers. Eindstand: 24-31.

Aaron Rodgers gooide voor 189 yards en drie touchdowns, terwijl running back Eddy Lacy flink bijdroeg met 85 yards over de grond en 14 door de lucht. Bij de Bears maakte Matt Forte indruk met 141 running yards en een touchdown.

* De Bills zorgden in Buffalo voor een enorme verrassing door de Indianapolis Colts te verslaan. En niet zomaar te verslaan, de Colts werden absoluut afgeslacht. Pas laat in het derde kwart, toen de Bills al 24(!) punten op het bord hadden staan, wist Andrew Luck de eerste punten op het bord te krijgen.

Een schandalige vertoning van Luck en de Colts en een verdiende overwinning van de Bills: 14-24. Andrew Luck gooide ondanks dat toch nog voor 243 yards en twee touchdowns, maar moest ook twee keer de bal inleveren. Tyrod Taylor gooide 195 yards en een touchdown voor de Bills. Zowel Williams als Dixon rende een touchdown binnen voor het team uit Buffalo.

* De Carolina Panthers pakten zonder veel moeite de Jacksonville Jaguars in. In noord-Florida werd het 20-9 in het voordeel van de Panthers. Cam Newton gooide 175 yards en een touchdown tegenover 183 yards en een touchdown voor Blake Bortles. Josh Norman noteerde een pick-six en besliste daarmee de wedstrijd.

* De wedstrijd tussen twee van de lelijkste eendjes in de NFL. En beide teams deden hun reputatie eer aan. De New York Jets wonnen na een waar foutenfestival met 10-31 van de Cleveland Browns. Beide QB’s van de Browns, Manziel en McCown, van wie de laatste met een hersenschudding het veld moest verlaten, waren onzeker met de bal. Manziel fumblede twee keer en verloor ook nog een keer de bal met een interceptie. De Jets deden het beter. Ryan Fitzpatrick noteerde 179 yards, twee touchdowns en een interceptie.

* Kansas City had geen kind aan Houston, ondanks de opnieuw indrukwekkende aanwezigheid van J.J. Watt. De Chiefs wonnen met 27-20 van de Texans, met dank aan drie touchdown-passes van Adam Smith, waarvan er twee op Travis Kelce. Bryan Hoyer noteerde voor de Texans 236 yards en een touchdown.

* De Miami Dolphins hadden het opvallend lastig tegen wat velen zien als het slechtste team in de NFL van dit moment: de Washington Redskins. In Washington werd het 17-10 voor de Dolphins. De Redskins kwamen op een 0-10 voorsprong, maar een touchdown van Tannehill naar Matthews en een punt-return van Landry leidde Washington toch naar de overwinning.

via GIPHY

Extra Point
Beast Mode is terug, de Rams hadden hun hele team nodig om hem te tacklen.

Met Tyler Lockett hebben de Seahawks iets bijzonders in huis gehaald.

McCown-o-copter

Na die gruwelijke tackle mocht Johnny Football de QB-spot overnemen. En hoe!

Kelce scoorde 2 touchdowns in het 1e kwart. Fantasy Hero.

Andrew Luck verkloot het, maar herstelt het zelf

#LolJets hebben geluk dat ze tegen de #LolBrowns spelen

J.J. Watt pakt zn eerste sack van het jaar, en bezorgt veel spelers van de SportAmerika Football Pool puntjes!

Aaron Rodgers is Aaron Rodgers…

Brian Hartline one-handed, op z’n knieën.

Dolphins spelen Pinball

Wat Seattle kan, kan St Louis ook.

Ginuwine tribute.

Dwyane Wade kan als een in Miami spelende Chicagoan kiezen uit best leuke teams. Welke kiest hij? De #LolJets…

Brice McCain maakt een absurde interceptie voor de Dolphins

Ook leuk om te lezen