Bills denderen door

Bills denderen door, eerste zege Eagles

De Buffalo Bills denderen door en zijn ook na vier wedstrijden nog ongeslagen. In Las Vegas had Josh Allen weinig moeite met de Raiders. De bezoekers wonnen het duel met 30-23. De Bears liepen wel tegen hun eerste nederlaag aan. De Colts waren in Chicago te sterk. Tegen verliezend Super Bowl-finalist San Francisco pakten de Eagles niet alleen de eerste zege van het jaar, maar ook de koppositie in de NFC East.

BUFFALO BILLS VERSLAAN OOK DE LAS VEGAS RAIDERS

Buffalo Bills @ Las Vegas Raiders | 30-23

De Buffalo Bills hebben hun goede start van het seizoen voortgezet in Las Vegas. De toon werd door de Bills vanaf het eerste begin gezet. Quarterback Josh Allen was geduldig en leidde zijn ploeg in de eerste twee drives van de wedstrijd naar twee touchdowns. Derek Carr kon hier voor de Raiders slechts twee field goals tegenover zetten, waardoor de Bills al snel een ruime voorsprong hadden.

Allen was de eerste helft nagenoeg foutloos. Stefon Diggs liet opnieuw zien een belangrijke aanwinst voor de ploeg te zijn. Hoewel Allen hem dit keer slechts zeven keer zocht was Diggs goed voor zes vangballen en 115 yards. Hij ving geen touchdowns. Die eer ging onder meer naar rookie Gabriel Davis, die hiermee zijn tweede touchdown van het seizoen wist te vangen.

Toch liet Allen de fans van de Bills in het tweede kwart nog wel even schrikken. Niet door een gekke interceptie of onnodige fumble zoals hij vorig jaar te vaak deed, maar na een hit kwam de quarterback verkeerd op zijn schouder terecht en moest hij korte tijd behandeld worden. Hij was echter op tijd terug op het veld om nog even te knielen voor de rust.

De Raiders stonden halverwege nog maar vier punten achter omdat de Bills na de twee touchdowns een field goal hadden gemaakt. Carr wist zijn ploeg daarna de endzone in te leiden door de bal in de handen van Jason Witten te gooien. Het was zijn eerste touchdown als een Raider.

In de tweede helft kwamen de Raiders nog wat dichterbij door een field goal, maar daarna namen de Bills langzaam het heft weer in handen. Dat was voornamelijk te danken aan de defensie die twee fumbles wist af te dwingen. Eén daarvan kwam van Josh Norman. De voormalig speler van de Panthers en Washington speelde zijn eerste wedstrijd voor de Bills en wist zo zijn stempel op het duel te zetten. In een wedstrijd waarin beide quarterbacks bijna gelijkwaardig waren met twee touchdowns en ongeveer driehonderd yards gaf de verdediging de doorslag.

De Bills liepen uit naar een 30-16 voorsprong. Er was nog voldoende tijd voor de Raiders op de klok om twee keer te scoren, maar Derek Carr kwam niet verder dan een touchdown in de slotminuten van het duel. De thuisploeg zou daarna de bal niet meer krijgen en zo de tweede nederlaag op rij lijden. De Bills wisten daarentegen voor het eerst in twaalf jaar weer de eerste vier duels van het seizoen te winnen.

EERSTE NEDERLAAG CHICAGO BEARS

Indianapolis Colts @ Chicago Bears | 19-11

De Chicago Bears hebben na drie overwinningen op rij voor het eerst een wedstrijd verloren. De Colts kwamen naar Chicago en sleepten met 19-11 een belangrijke zege uit het vuur. Mooi was het allemaal niet in Chicago. De Colts kwamen snel op voorsprong door een touchdown in hun eerste drive. In de rest van het duel zouden de bezoekers de endzone niet meer vinden, maar wist men wel vier field goals te scoren. Dat was meer dan de Bears voor elkaar kregen. Nick Foles maakte zijn eerste start als een Bear, maar liet niet zien wat hij vorige week in zijn invalbeurt wel kon. Een vroege field goal en een late touchdown met een two point conversion was het resultaat. En dus de eerste nederlaag van het seizoen.

EERSTE OVERWINNING EN KOPPOSITIE VOOR DE EAGLES

Philadelphia Eagles @ San Francisco 49ers | 25-20

De Eagles zijn de nieuwe koploper in de NFC East. In een tijdsbestek van tien seconden wisten ze het duel in San Francisco naar zich toe te trekken. Travis Fulgham was de held van de wedstrijd waar niemand ooit van gehoord had. Voor de wedstrijd had hij nog nooit een bal in de NFL gevangen; tegen de Niners ving hij in het vierde kwart de touchdown die de Eagles op voorsprong zette. Tien seconden later onderschepte Alex Singleton een pass van Mullens voor een pick-six en dat bleek uiteindelijk voldoende voor een 25-20 overwinning.

Door de eerste zege en de tie van vorige week is Philadelphia de nieuwe leider in de NFC East. De Niners zijn nu 2-2, met alleen twee zeges tegen de Giants en Jets. Het is voor de thuisploeg te hopen dat de ziekenboeg snel leegloopt, want hoewel de ploeg een beter record heeft dan de Eagles staan zij laatste in hun divisie.

RAMS WINNEN MATIGE WEDSTRIJD VAN GIANTS

New York Giants @ Los Angeles Rams | 9-17

Het was niet goed wat de Los Angeles Rams lieten zien tegen de Giants, maar het was wel voldoende voor de zege. Jared Goff vond Cooper Kupp halverwege het vierde kwart in de endzone en gaf hiermee de Rams eindelijk wat rust. Tot die tijd hadden de Rams wel de hele wedstrijd op voorsprong gestaan. In het vierde kwart werd het toch nog even zweten voor de thuisploeg. De Rams hadden geluk dat de Giants aanvallend niet verder kwamen dan drie fieldgoals en geen touchdowns wisten te scoren. Hierdoor konden de Rams de derde zege van het seizoen boeken om zo in het spoor van de Seahawks te blijven.

Coverfoto: Rich Barnes/USA Today Sports