Buccaneers kiezen Winston met eerste keuze in NFL Draft

Door

Florida State v Clemson

Het is een keuze die al lange tijd een formaliteit leek, maar zojuist hebben de Tampa Bay Buccaneers het officieel bekend gemaakt: met de eerste keuze in de NFL Draft hebben zij gekozen voor quarterback Jameis Winston.

De voorgaande maanden waren alle ogen gericht op de quarterback van Florida State. Ondanks al zijn problemen buiten het veld, leken de Tampa Bay Buccaneers vanaf het begin oprecht geïnteresseerd in Winston. Coach Lovie Smith sprak vol lof over het karakter van Famous Jameis, terwijl ook veteranen als Lavonte David en Vincent Jackson hun genoeg uitspraken over Winston nadat zij hem hadden ontmoet.

De Buccaneers hopen in Winston voor het eerst in de geschiedenis een franchise quarterback te hebben gevonden. Dat is namelijk iets wat de club nog nooit heeft gehad. Sinds de oprichting in 1976 hebben slechts drie quarterbacks het langer dan vier seizoenen uitgehouden: Doug Williams (1978-1982), Vinny Testaverde (1988-1992) en Trent Dilfer (1995-1999). De laatste quarterback die een kans kreeg was Josh Freeman, die in 2009 als zeventiende werd gekozen, maar ook deze keuze stelde uiteindelijk teleur.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen