Draft prospect La’el Collins leeft in onzekerheid door moordzaak

Door

lsudeathvalley

Een bizarre situatie ontpopt zich voorafgaand aan de NFL Draft rondom offensive lineman La’el Collins. De ex-LSU speler, die doorgaans wordt gezien als de beste offensive tackle in de aankomende NFL Draft, moet ondervraagd worden door de politie naar aanleiding van een dodelijke schietpartij waarbij de 29-jarige Britanny Mills in Baton Rouge (thuisbasis van LSU) om het leven kwam. De politie bevestigde wel direct dat Collins momenteel geen direct verdachte is in de zaak.

Toch acht de politie het wel noodzakelijk om Collins te spreken. Volgens geruchten zou de 21-jarige Collins namelijk vaak omgaan met de 29-jarige Mills, en waren ze voorafgaand aan haar dood officieel aan het daten (andere sites melden overigens weer dat Mills de ex-vriendin van Collins was). Mills was ook zwanger, maar het ongeboren kind kon door de aanwezige hulpdiensten op tijd gered worden.

Hoe de NFL-teams op deze zaak zullen reageren is onduidelijk. Volgens de geruchten zijn er teams die Collins ver laten zakken totdat er meer duidelijkheid is, terwijl andere teams hem nu helemaal niet meer als een optie zien, ondanks het feit dat de 21-jarige lineman zelf geen verdachte is. Dit heeft alles te maken met het feit dat teams geen risico willen nemen en pas de keuze willen maken zodra zij 100% zeker weten dat Collins onschuldig is. Het zou dus zomaar kunnen dat Collins niet alleen uit de eerste ronde valt, maar dat helemaal niemand het nu aandurft om de beste offensive tackle uit de NFL Draft te kiezen.

Mede hierdoor wil Collins, samen met zijn zaakwaarnemer, nu aan de NFL vragen of hij uit de draft gehaald kan worden, en mee kan doen aan de zogeheten supplemental draft. Een draft die bedoeld is voor spelers die om wat voor reden dan ook niet meer mogen uitkomen voor hun universiteit, maar te laat zijn om mee te doen aan de originele NFL Draft. De zaak van Collins gaat echter om een juridische zaak, en de kans bestaat dat de NFL hiervoor geen toestemming geeft.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen