Dolphins, Ravens verzaken, kansen voor Chargers en Steelers

Door
Cleveland Browns v Pittsburgh Steelers
Zowel de Miami Dolphins als de Baltimore Ravens hadden nagenoeg alles in eigen hand in de strijd om de laatste plek in de AFC playoffs. Bij winst waren beiden teams al halverwege, maar zowel de Dolphins als de Ravens verzaakten jammerlijk. Hierdoor hebben de San Diego Chargers later vanavond nog alles in eigen hand om de playoffs te halen.
De Miami Dolphins verloren in eigen huis van de New York Jets met 20-7. Aanvallend was het vooral erg matig, waarbij Ryan Tannehill zijn receivers niet kon vinden en nog eens twee intercepties liet noteren.
De Baltimore Ravens hadden tevens moeite met de aanval, maar waren evenzo onmachtig de aanval van de Cincinnati Bengals te stoppen. In Cincinnati werd het 17-34 voor de Bengals, die daarmee hun eigen divisietitel veilig stelden. Wanneer de Patriots later vanavond verliezen scoren zij ook nog eens een bye voor de first round.
3rd and long
  • Terwijl de Ravens en de Dolphins het moeilijk hadden, wonnen de Pittsburgh Steelers met speels gemak van de Cleveland Browns. In Pittsburgh werd het 7-20, waarbij (Big) Ben Roethlisberger goed was voor 178 yards en een touchdown.
  • Ondanks hun eigen winst en het verlies van Baltimore en Miami zijn Roethlisberger & Co. er nog niet. Pas als ook San Diego later vanavond verliest van Kansas City zijn zij zeker van de playoffs.
  • Terwijl er in de AFC tussen meerdere teams geknokt werd om één plek in de playoff pakte de Carolina Panthers stilletjes de winst in de NFC South en een bye in de eerste ronde door een overwinning op de Atlanta Falcons. In Atlanta werd het 21-20. Cam Newton gooide twee touchdowns, maar ook Matt Ryan van Atlanta speelde een sterke pot met 271 yards en twee touchdowns.
Fourth down

Mede door dit soort intercepties verloren de Ravens van de Bengals. Flacco gooide er maar liefst drie:

FlaccoInt
Marvin Jones (Bengals) met een prachtige touchdown:
MarvinJonesCatch
No helmet? No Problem!
Reynoldsnohelmet
Scoreboard
Carolina Panthers (12-4) @ Atlanta Falcons (4-12) 21-20
Baltimore Ravens (8-8) @ Cincinnati Bengals (11-5) 17-34
New York Jets (8-8) @ Miami Dolhins (8-8) 20-7
Cleveland Browns (4-12) @ Pittsburgh Steelers (8-8) 7-20
Houston Texans (2-14) @ Tennessee Titans (7-9) 10-16
Jacksonville Jaguars (4-12) @ Indianapolis Colts (11-5) 10-30
Detroit Lions (7-9) @ Minnesota Vikings (5-10/1) 13-14
Washington Redskins (3-13) @ New York Giants (7-9) 6-20
Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen