Browns zetten coach Chudzinski op straat

Door

De Cleveland Browns nemen al na één seizoen afscheid van headcoach Rob Chudzinski. Dat werd zojuist bekend gemaakt door het team uit Cleveland. De Browns verloren zondagavond met 20-7 van de Pittsburgh Steelers en sloten daarmee het seizoen af met een 4-12 record.

Cleveland Browns v Minnesota Vikings

Het huwelijk tussen Chudzinski en de Browns heeft dan minder dan één jaar geduurd. Hij werd op 11 januari benoemd als headcoach in Cleveland en was daarmee de opvolger van Pat Shurmur, die kort daarvoor was ontslagen.

Met het ontslag komt er een einde aan een derde periode dat Chudzinski onder contract stond bij de Browns. In 2004 tekende hij zijn eerste contract als tight ends coach, terwijl hij in het seizoen 2007/2008 als offensive coordinator op de loonlijst stond.

Chudzinski kende, zeker wat betreft blessures, niet heel veel geluk wat betreft het heel blijven van zijn quarterbacks. Na een slechte start raakte hij bovendien zijn running back Trent Richardson kwijt via een trade met de Indianapolis Colts.

Niettemin leek de rookie hoofdcoach de zaken, mede dankzij een ontketende wide receiver Josh Gordon, gaandeweg het seizoen aardig op de rails te krijgen. De laatste wedstrijden bakte de ploeg er echter helemaal niks van.

Het heeft er alle schijn van dat de (aanvallende) spelers hun coach hebben laten verzuipen. “Chuzinski is een eikel. De offense van de Browns is helemaal klaar met hem”, zo smste een Browns-speler zondag naar bevriende journalisten.

 

Ook leuk om te lezen