Giants bereid terugkeer Burress te overwegen

Door

Misschien nog wel het meest opmerkelijke nieuwsfeit van Dag 1 van de NFL free agency caroussel, was het bericht dat de New York Giants lijken te zijn teruggekomen van het besluit om z’n voormalige WR Plaxico Burress voorgoed de deur te wijzen. De club blijkt nu plotseling bereid te praten over een rentree.

Burress, sinds enkele maanden weer op vrije voeten, nadat hij zichzelf twee jaar geleden in een New Yorkse nachtclub in z’n been schoot en vervolgens tot twee jaar gevangenisstraf werd veroordeeld wegens verboden wapenbezit, mocht zich op de eerste dag van free agency toch al verheugen in de nodige belangstelling. Zo zouden de Chicago Bears, St. Louis Rams en Houston Texans dingen naar zijn gunsten.

En dan was er natuurlijk nog de Philadelphia Eagles. Z’n maatje Michael Vick maakte zich al eerder sterk voor de komst van Burress naar Philly, terwijl zijn boezemvriend Brandon Jacobs het een paar maanden geleden al helemaal zeker wist: Plaxico Burress gaat naar de Eagles. Om daar aan toe te voegen dat een terugkeer naar de Giants absoluut uitgesloten was.

Maar zie: de tijden veranderen. Giants-coach Tom Coughlin, volgens de overlevering nooit een fan geweest van Burress, is bereid met zijn voormalige receiver van gedachten te wisselen. En zulks gaat woensdag gebeuren, meldt ESPN. Burress zal later op de dag ook nog met andere officials van de New Yorkse club gesprekken voeren.

,,Ik weet echt nog niet wat ik ga zeggen”, aldus Burress, die volgende maand 34 wordt. ,,Ik ga gewoon af op mijn gevoel, zeg wat ik op mijn lever heb, en ga honderd procent eerlijk zijn. En dan zien we wel wat eruit rolt.”

Giants’ mede-eigenaar John Mara gaf toe dat zijn club de terugkeer van Burress naar de Meadowlands intern heeft besproken. ,,Dat hebben we gedaan, en dat zal nog meer gaan gebeuren”, aldus Mara. ,,Maar waar dat zal eindigen, geen idee.”

Op de vraag of de New York Giants zijn voorkeur hebben, moest Burress het antwoord schuldig blijven. ,,Geen idee. Ik hou van New York, en de fans zijn er altijd goed voor me geweest. Maar het gaat om meer dan alleen football”, aldus Burress.

Foto: sports-uncut.com

 

Ook leuk om te lezen