NFL, game on! NBA, game over?

Door

NBA-kenner David Aldridge gaf na het einde van de NFL-lockout een update over de situatie in de NBA. Het licht aan het einde van de tunnel is alles behalve zichtbaar, zo blijkt.

Hét grote verschil tussen beide liga’s is dat de NFL een geldbom is. Het brengt enorm veel geld binnen en de ploegen kunnen ook op enorm veel winst rekenen. De teams in de hoogste football liga kunnen het niet veroorloven om wedstrijden te missen.

Dat is in de NBA niet het geval. De statistieken zijn niet volledig betrouwbaar aangezien de NBA tegenstrijdige cijfers uitbracht over de winst/verlies van de liga, maar het is zo goed als zeker dat heel wat teams geen winst binnenhalen.

Het seizoen van de NFL is ook heel wat korter dan dat van de NBA, dus moesten ze er wel vaart achter zetten om geen wedstrijden te missen. Zelfs pre-season mocht niet verloren gaan aangezien ze tickets voor de voorbereiding ook voor de volle mep kunnen verkopen. De NBA heeft een veel langer seizoen en kan de voorbereiding wel laten schieten als dat nodig zou blijken.

Voorlopig hebben de NBA en de spelersvakbond nog niet aan één tafel gezeten in de afgelopen maand. Tijd weggesmeten volgens David Aldridge: “We hopen dat een NBA-eigenaar iets kan loswekken zoals Patriots-eiganaar Robert Kraft. Iemand die een brug kan maken tussen de spelers en de eigenaars om iets te laten gebeuren”, zei Aldridge. 

“Als er niets gebeurt voor Labor Day (5 september) gaan de pre-season wedstrijden wellicht voor de bijl en als er tegen eind september nog geen akkoord is gaan de wedstrijden van de reguliere competitie ook in gevaar komen.”

“September is dé deadline als ze geen wedstrijden willen missen. Augustus is cruciaal, maar dan zal er verandering moeten komen, want ze hebben een maand verspild door niet met elkaar te praten. Als ze nog een maand laten gaan, verliezen ze zeker wedstrijden.”

Foto: www.tbd.com

 

 

Ook leuk om te lezen