Clippers en Bulls op 1-0 voorsprong

Door

Chicago Bulls v Atlanta Hawks
De Bulls leken over de Bucks te walsen, maar hadden uiteindelijk nog alle moeite met de ploeg uit Milwaukee. Het spel zal stukken beter moeten worden in de serie tegen de Cavs. Vannacht was de eerste matchup. De Clippers hadden op hun beurt weinig tijd om na te genieten van hun sterke optredens tegen de San Antonio Spurs. De Houston Rockets vormde vannacht de volgende horde op weg naar eeuwige roem.

Bulls-Cleveland
Maar we beginnen met de topper in het Oosten. De Bulls gingen de confrontatie met vertrouwen tegemoet en wilden een momentum in gang zetten. Derrick Rose moest daar een grote rol in spelen en maakte de immer hooggespannen verwachtingen waar. Rose speelde als in zijn beste MVP-tijd en scoorde 25 punten. Pau Gasol maakte er 21. Cleveland had weinig in te brengen tegen Chicago en verloor met 92-99 van de ploeg uit de Windy City.

Rose die meer dan honderdtachtig wedstrijden miste gedurende de laatste vier seizoenen, koestert elk succesje. Ook deze overwinning.

‘Ik waardeer alles: weer op de vloer staan, de fans, elk aspect van basketbal. Het spel heeft ervoor gezorgd dat mijn familie en ik een ander leven hebben kunnen leiden. Ik heb veel aan de sport te danken en probeer nu gewoon mijn ding te doen.’

Jimmy Butler is het hele seizoen al een meer dan gewaardeerde kracht en ook vannacht was hij belangrijk. Goed voor 20 punten scoorde Butler bovendien een moeilijke jumper met nog dertig seconden op de klok. Het zou de beslissing in de wedstrijd betekenen.

Bij de Cavs scoorde Irving 30 punten en James 19 punten en 15 rebounds. Kevin Love deed voor het eerst niet mee, maar dat mocht van Cleveland coach David Blatt niet als excuus aangedragen worden.

Rockets-Clippers
Chris Paul, die de Clippers in game 7 op één been langs de Spurs loodste, moest game 1 tegen de Rockets aan zich voorbij laten gaan. De vraag was wie die leegte op zou vullen. Het antwoord: Blake Griffin. Met 26 punten, 14 rebounds en 13 assists liet Blake the Quake een triple double noteren.

Dankzij Griffin’s topprestatie won zijn team met 117-101. Houston maakte vijf punten achter elkaar in de slotfase, waardoor met nog een halve minuut te gaan de achterstand nog maar zeven punten bedroeg. Daarna maakte Matt Barnes – die twintig punten over de hele wedstrijd had – echter twee driepunters namens Los Angeles en was het pleit beslecht. Barnes liet zich achteraf nog even lovend uit over Griffin:

‘Hij is ongelofelijk. Hij duikt op midden op het veld en pikt zijn teamgenoten ertussenuit zoals Tom Brady dat doet. Dit was een échte, grown man triple double.’

Ook Jamal Crawford speelde uitstekend. Hij was goed voor 21 punten. Bij Houston was Dwight Howard de beste man met 22 punten. Harden viel wat tegen. The Beard had weliswaar 20 punten, maar kon zich maar liefst negen van de 23 Houston-turnovers aanrekenen. De Clippers waren, ondanks dat zij 48 uur eerder nog tegen de Spurs gespeeld hadden, te scherp en te fris om dat ongestraft voorbij te laten gaan.

Boxscore:
Chicago Bulls @ Cleveland Cavaliers: 99-92
Los Angeles Clippers @ Houston Rockets: 101-117

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen