Draper zet punt achter carrière

Door

Voor de derde keer in korte tijd gaat er een speler van de Detroit Red Wings met pensioen. Na Brian Rafalski in mei en Chris Osgood vorige week maakte Kris Draper gisteren bekend dat hij stopt met professioneel ijshockey. De 40-jarige center vertelde dinsdagmiddag in de speciaal belegde persconferentie dat hij het ijshockey en vooral de Red Wings-organisatie erg zal gaan missen.

„Ik hield van alles rondom het spelletje en van alles rondom de Red Wings en daarom ga ik het allemaal enorm missen,” aldus Draper. „Ik ben bijzonder blij dat ik deze sport heb mogen beoefenen, en dat ik mijn droom, spelen in de NHL, heb uit kunnen laten komen. Ik had nooit verwacht dat ik het zou lang zou kunnen volhouden en al helemaal niet dat ik dat bij de mooiste organisatie van de wereld zou kunnen doen, de Detroit Red Wings.”

Draper, die zeventien seizoenen in Detroit speelden en in die periode vier Stanley Cups veroverde, gaat niet helemaal verloren voor de Red Wings. Hij blijft namelijk door middel van een front-office functie bij de club betrokken.

In de zeventien jaar dat Draper voor de Red Wings uitkwam, speelde hij 1.137 wedstrijden, waarmee hij een van de slechts vijf spelers is die meer dan 1.000 wedstrijden voor de ploeg uit Detroit speelde. In deze wedstrijden wist hij 158 keer het net te vinden en gaf hij 203 assists. Tevens won hij in 2004 de Selke Trophy voor beste verdedigende aanvaller.

Naast zijn zeer goede prestaties in de NHL heeft Draper ook de nodige successen gekend voor de nationale ijshockeyploegen van Canada. Zo won hij goud in 1990 en 1991 op de Jeugd Wereldkampioenschappen, goud op de Wereldkampioenschappen in 2003 en zilver op die van 2005, en goud tijdens de World Cup in 2004.

Foto: themajors.net

 

Ook leuk om te lezen