Emery krijgt een kans om zich weer te bewijzen

Door

De 28-jarige goalie Ray Emery tekende maandagavond een contract bij de Anaheim Ducks, waar hij voorlopig bij hun satellietteam Syracuse Crunch moet aantonen dat hij het niveau nog aankan. Als zijn periode bij het American Hockey League-team succesvol blijkt te zijn, lonkt een rentree op het ijs van de NHL.

In april 2010 is Emery geopereerd aan aseptische botnecrose, een ziekte waar delen van het bot afsterven door een onderbreking van de bloedtoevoer. De operatie was succesvol en in oktober kon hij weer beginnen met trainingen op het ijs.

Het is voor hem dus zaak om weer ritme op te doen en aan te tonen dat hij het lichamelijk nog aankan. Emery maakte namelijk op 1 februari 2010 voor het laatst zijn opwachting in de NHL, tijdens een wedstrijd met de Philadelphia Flyers tegen de Calgary Flames, waarin hij zijn goal schoonhield.

Bob Murray, general manager van de Ducks, erkent dat zijn club een risico neemt met het vastleggen van Emery, maar heeft het volste vertrouwen in hem: ,,Ray is jarenlang een solide NHL-goalie geweest en hij is nog maar 28 jaar. We bieden hem de kans om in Syracuse weer op zijn oude niveau te komen. Hij heeft veel werk verricht om weer fit te geraken en nu kunnen we gaan bekijken wat hij in huis heeft.”

Murray maakte ook duidelijk dat het aantrekken van Emery geen motie van wantrouwen is richting zijn huidige goalies, want hij is juist heel tevreden over hen. Dat is natuurlijk logisch want de eerste goalie van Anaheim, Jonas Hiller, speelde vorige maand nog in de All Star-wedstrijd en leidt momenteel de NHL in reddingen. Murray is echter van mening dat een extra ervaren kracht geen kwaad kan.

Emery is in ieder geval enorm blij met de kans die hij krijgt: ,,Ik besef dat ik een zware operatie heb ondergaan en dat ik er een tijdje uit ben geweest. Anaheim toonde interesse en mijn gevoel zegt dat dit een goede plek is voor een comeback. Ik ben blij met deze eerste stap en dat ik weer aan de slag kan in de AHL.”

Foto: media.canada.com

Ook leuk om te lezen