Florida State ontsnapt in OT tegen Clemson

Door

Clemson v Florida State

De #1 Florida State Seminoles hadden zonder de geschorste Jameis Winston bijzonder veel moeite met ACC-rivaal #22 Clemson Tigers. Hoewel de Tigers domineerden, konden ze zichzelf aanrekenen de Noles in leven te houden door fouten niet af te straffen. FSU won uiteindelijk in extra tijd dankzij een rushing touchdown van Karlos Williams: 23-17.

De dominantie van Clemson 

Als de mogelijkheid er was geweest voor Clemson om de titelverdediger te verslaan, dan was het vannacht wel. De Tigers vergaten alleen te vaak om de fouten van de Seminoles af te straffen. Deshaun Watson, de talentvolle freshman quarterback van Clemson, passte voor 266 yards en voegde daar nog een rushing touchdown aan toe. Aan beide kanten van de bal was Clemson de betere partij en al gauw namen de Tigers de leiding dankzij een fieldgoal van Ammon Lakip en een touchdown van D.J. Howard.

De Clemson-verdediging maakte dankbaar gebruik van de afwezigheid van Jameis Winston. Florida State gebruikte voornamelijk de passing game, waardoor het makkelijker was om quarterback Maguire te sacken of zijn passes te onderscheppen. Clemson pakte aan het begin van het vierde kwart opnieuw de leiding dankzij een run van quarterback Watson, maar vooral de catch daarvoor was fantastisch.

Het waren echter de fouten die Clemson de overwinning onthielden. Zo verzuimde Ammon Lakip om twee makkelijke fieldgoals te scoren en zorgden verkeerde beslissingen van coach Dabo Swinney ervoor dat de Seminoles konden overleven.

De dag van Sean Maguire

Het zal voor Sean Maguire de mooiste wedstrijd uit zijn carrière geweest zijn. De sophomore die de plek van Jameis Winston in mocht nemen, was de hele wedstrijd gespannen en maakte veel foutjes, maar stond er wanneer dat moest. Maguire was in totaal goed voor 305 yards, één touchdown en twee interceptions. Zes minuten voor het einde, en met een gat van zeven punten, slingerde Maguire de bal naar de ervaren wideout Rashad Greene, die de stand weer gelijk trok.

De Clemson-defensie pakte hierna nog een interception, met nog twee minuten te gaan. Maar even later raakte running back C.J. Davidson de bal kwijt, waarna FSU het op de extra tijd aan liet komen. In extra tijd marcheerden de Tigers opnieuw naar de endzone totdat de FSU-verdediging een fourth-and-inches poging van Clemson tegen wist te houden.
Twee plays later liep Karlos Williams de endzone binnen voor de gamewinner. De Seminoles hebben dankzij de overwinning een winning streak van negentien wedstrijden. Jameis Winston, die voorafgaand aan de wedstrijd nog in full gear verscheen en zich van Jimbo Fisher werd moest omkleden, stond vooral als cheerleader langs de zijlijn. Na de wedstrijd liet Fisher weten dat Winston vanaf maandag weer de starting quarterback is voor de Seminoles.

Mississippi State verrast LSU in eigen huis 

De unranked Mississippi State Bulldogs hebben voor een verrassing gezorgd in de SEC. De ploeg, aangevoerd door een uitblinkende Dak Prescott, versloeg de #8 LSU Tigers met 34-29. De Bulldogs namen brutaal de leiding in Death Valley, waar LSU meestal onverslaanbaar is, en gaven die uiteindelijk niet meer uit handen. In het eerste kwart stonden de bezoekers al met 14-0 voor. Quarterback Dak Prescott was de absolute uitblinker met 465 all purpose yards en drie touchdowns.

Aan het begin van het vierde kwart, toen de Bulldogs een 34-10 hadden gepakt, leken de bezoekers enigszins uitgeraasd. De Tigers scoorden daarna 19 unanswered points, maar konden niet voorkomen dat de Bulldogs voor het eerst sinds 1991 weer wonnen van LSU.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen