Stanford wint veldslag tegen Oregon State

Stanford v Oregon State

In een wedstrijd waarin beide teams weinig yards wisten te produceren was Tyler Gaffney goed voor 145 rushing yards en drie touchdowns in Stanford’s overwinning op Oregon State. Het werd 20-12 voor de bezoekers in Corvallis.

Het werd een serieus gevecht om terrein te winnen in dit fysieke duel. De Cardinal kwam op een totaal van 276 offensieve yards, waarvan dus 145 yards in 22 pogingen door running back Gaffney. Het zegt alles over zijn aandeel deze wedstrijd en hoe moeizaam voortgang verliep.

Quarterback Kevin Hogan kwam bijvoorbeeld niet verder dan 8-uit-18 en slechts 88 yards. Ook de Beavers wisten niet boven de 300 yards uit te komen. De defensie van de Cardinal wist hun terreinwinst tot 288 yards te beperken, terwijl de Beavers dit seizoen tot nu toe goed waren voor een gemiddelde van 515 yards per wedstrijd.

De thuisploeg deed er in het vierde kwart nog alles aan om terug in de wedstrijd te komen. Met nog iets minder dan vier minuten op de klok keken ze tegen een 20-9 achterstand aan. Het scheelde niet veel of ze hadden er nog een OT uit gesleept. Na een field goal was het verschil nog slechts acht punten en wisten de Beavers tot Stanford’s 7 yard lijn te geraken, maar vier achtereenvolgende incomplete passes maakten een einde aan deze laatste drive en Oregon State’s hoop op het voortzetten van hun winstreeks van zes duels.

Stanford Cardinal staat nu op 7-1 overall en 5-1 in de PAC-12. Oregon State zakt naar 6-2 en 4-1 (PAC-12). Zij strijden in dezelfde North divisie tegen de Oregon Ducks (ongeslagen). In de South divisie zijn na de verliespartij van UCLA de Arizona State Sun Devils de enige ploeg met minder dan twee verliespartijen.