Cardinals winnen game 3 dankzij opvallende walk-off

Door

World Series - Boston Red Sox v St Louis Cardinals - Game Three

De St. Louis Cardinals hebben een 2-1 voorsprong genomen in de World Series. In St. Louis werd het 5-4 voor de Cardinals, maar zowel de thuisploeg als de Boston Red Sox zullen nog wel een poosje napraten over de laatste run van de wedstrijd.

0worldseries600

Er is weinig mooier dan een walk-off home run, maar de St. Louis Cardinals zullen niet klagen over de opvallende walk-off winst die hen gisteren ten deel viel. In de negende inning en bij een 4-4 stand leek Cardinal Allen Craig uit op de thuisplaat, maar de umpires besloten anders, omdat Craig op het derde honk zou zijn gehinderd. Een call die vurig werd betwist door de Bostonians, maar na enkele ogenblikken uitbundig werd gevierd door de Cardinals.

“Ik wist niet eens zeker wat er gebeurd was, eigenlijk. Ik zag een paar spelers het veld op springen en sprong er maar gewoon achteraan,” zei Carlos Beltran met een grijns. “Ik speel al een hele tijd honkbal,” antwoordde Matt Adams eerder, “maar dit heb ik nog nooit gezien, op geen enkel niveau.”

Xander Bogaerts
De wedstrijd was lang erg close. In de zesde inning hadden de Red Sox de stand op 2-2 gebracht en na een 4-2 voorsprong voor St. Louis in de zevende en weer 4-4 in de achtste leek de wedstrijd hard op weg naar extra innings. Nederlander Xander Bogaerts speelde een grote rol in de comeback. Hij sloeg met een single in de achtste inning de gelijkmakende run over de thuisplaat. In de vijfde inning was hij al goed voor een triple.

bogaerts

Zo ver kwam het echter niet, waardoor closer Trevor Rosenthal een belangrijke W kan bijschrijven. “Ik weet niet echt hoe, maar ik weet dat we gewonnen hebben.”

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen