Oklahoma in tweede helft voorbij West Virginia

Oklahoma v West Virginia

Een helft lang kon West Virginia weerstand bieden tegen #4 Oklahoma. Zelfs zoveel weerstand dat een verrassende overwinning in de maak leek. Na de rust kon West Virginia het ritme echter niet meer vinden en liep Oklahoma uit naar een 45-33 overwinning.

Clint Trickett show in eerste helft

De eerste helft was vooral voor de quarterback van West Virginia, Clint Trickett. Vorige week was hij nog goed voor maar liefst 511 yards door de lucht en daar ging hij in de eerste helft rustig mee door. Dankzij zijn prachtige passes stak West Virginia keer op keer het veld over. Het hoogtepunt was een perfect gegooide touchdownpass over bijna 40 yards.

Oklahoma wist de hele eerste helft, met soms de grootst mogelijke moeite, in de buurt te blijven. Om dit te doen moest echter wel de hele trukendoos open bij de Sooners. Zo gaf receiver Durron Neal een touchdownpass op quarterback Trevor Knight. De verdediging van West Virginia was zo verrast dat Knight op zijn gemak de bal kon vangen.

Ook de special teams hielpen een handje mee om te voorkomen dat West Virginia uit kon lopen. Vlak voor rust zorgde Alex Ross via een kickoff return van maar liefst honderd yards voor de 24-24 ruststand.

Tweede helft voor Samaje Perine

Helaas voor West Virginia was de tweede helft echter een heel ander verhaal. Er slopen fouten in het spel en al snel leek het geloof in een goede afloop te verdwijnen. Mede dankzij de uitstekend spelende eerstejaars runningback Samaje Perine, goed voor 242 yards en vier touchdowns, kon Oklahoma uitlopen naar een 45-33 zege. Dankzij deze zege blijft Oklahoma één van de favorieten in de race om een plek in de play-offs.

Missouri onderuit tegen Indiana

De Big Ten beleefde tot deze week een dramatische start van het seizoen. De meeste wedstrijden tegen teams uit andere conferences werden verloren en velen begonnen zich al af te vragen of de Big Ten nog wel een grote conference genoemd kan worden. Indiana wist echter verrassend voor een lichtpuntje te zorgen met een 31-27 overwinning uit bij #18 Missouri. Een overwinning die tot stand kwam dankzij een fantastische 44 yard touchdown run van Tevin Coleman een minuut voor tijd.

Missouri won vorig jaar nog tot ieders verrassing de SEC East, maar een herhaling lijkt dit jaar niet tot de mogelijkheden te behoren. Behalve dat Mizzou zelf minder goed is, heeft het dit jaar ook te maken met duidelijk sterkere tegenstand. Met name South Carolina en Georgia lijken een maatje te groot.

Sterke comeback van South Carolina

#14 South Carolina kwam wat stroef uit de startblokken deze week en keek na het eerste kwart al tegen een 0-14 achterstand aan tegen Vanderbilt. Zodra ze eenmaal warm gedraaid waren lieten ze er echter geen twijfel meer over bestaan wie het sterkste team is. Uiteindelijk werd nog vrij comfortabel met 48-34 gewonnen.

South Carolina heeft zich knap weten te herstellen van het verlies in week één tegen het sterke Texas A&M en lijkt inmiddels de favoriet om namens de SEC East te strijden om het kampioenschap van de SEC. Tegen welk team uit de SEC West ze het daarbij op moeten nemen is nu nog niet te voorspellen. Vijf teams zijn nog ongeslagen in de SEC West en zij zullen onderling uit moeten maken wie zich uiteindelijk de beste mag noemen.