David Villa lijkt op weg naar New York City FC

Door

Spain v Czech Republic - EURO 2012 Qualifier : Nieuwsfoto's

De Spaanse spits David Villa vertrekt zo goed als zeker naar de nieuwe MLS club New York City FC. Een bron van het Amerikaanse ESPN Soccer FC meldt dat de 32-jarige spits op het punt staat om zich voor 3 seizoenen te verbinden aan de kersverse competitie debutant.

2013-2014
Dit seizoen kwam David Villa uit voor het Spaanse Atletico Madrid. Met deze club won hij in zijn eerste seizoen meteen de landstitel. Het winnen van de Champions League ging dit seizoen aan de neus van Villa voorbij. Met zijn club Atletico verloor hij in de finale met 4-1 van stadsrivaal Real Madrid.

Carrièreverloop
In  het verleden kwam ”El Guaje” uit voor Sporting Gijón, Real Zaragoza, Valencia, Barcelona en Atletico Madrid. De 32-jarige Villa is al jaren Spaans international. In het shirt van Spanje speelde Villa 94 wedstrijden, waarin hij 56 keer scoorde. In 2008 won hij het EK met Spanje, helaas won Villa in 2010 ook het WK met Spanje. Destijds waren de Spanjaarden in de finale met 1-0 te sterk voor Nederland. In 2012 moest Villa het EK aan zich voorbij laten gaan vanwege een blessure. Voor het aankomende WK lijkt Villa zijn plek in de Spaanse selectie zo goed als zeker te hebben vastgesteld.

http://youtu.be/BhNJAXaXtkQ

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen