Portland Timbers zegevieren in duel met Chivas USA

Montreal Impact v Portland Timbers

Ook de Portland Timbers en Chivas USA moesten vannacht aan de bak tijdens een doordeweekse speelronde. Spits Fanendo Adi werd in het STUBHUB center match-winner door de Timbers met twee goals naar een overwinning te schieten. Het betekent de zevende keer op rij dit seizoen dat de Portland Timbers ongeslagen weten te blijven.

Gezapig
Beide ploegen wisten het publiek in de eerste helft nauwelijks op de stoelen te krijgen; aan beide kanten waren het speldenprikken die het publiek af en toe lieten opveren. Een schot vanaf rand zestien door Fanendo Adi was zo’n kans. Deze kon echter gemakkelijk worden gepareerd door doelman Kennedy.

Aan de andere kant was het veteraan Mauro Rosales die zijn ploeg bij tijd en wijle bij de hand nam. Tien minuten voor rust verstuurde hij de bal naar de rechterflank, vanwaar Delgado een goede voorzet gaf. De bal kwam iets achter Avila terecht die zich genoodzaakt zag de bal met een halve volley op doel te schieten. Hij zag zijn inzet via een stuit net over het doel gaan.

Adi
De eerste fase van de tweede helft verschilde niet veel van de eerste en dus bracht Portland coach Caleb Porter middenvelder Darlington Nagbe (zie foto) in het veld. De wissel had meteen een positieve uitwerking toen Nagbe koud in het veld de bal over de linkerkant verstuurde richting Jorge Villafaña. Het was vervolgens Fenando Adi die uit de voorzet van Villafaña de Timbers op een 1-0 voorsprong zette.

Een kleine zes minuten later was het wederom raak voor Portland. Diego Valeri stuurde Adi weg die uit de counter aanval zijn tweede van de wedstrijd maakte. In het restant van de wedstrijd probeerde Chivas nog iets terug te doen, maar het mocht niet baten. De Timbers brieden hun reeks ongeslagen hiermee wedstrijden uit naar zeven.

Rode kaart
In de 84e minuut sloegen de stoppen door bij Burling. De Chivas verdediger kreeg een directe rode kaart voor het harde doorgaan op match-winner Fenando Adi. Het betekende alweer de vijfde rode kaart voor het team dit seizoen.