Canucks in eerste wedstrijd langs Sharks

Door

Na een wat stroef begin hebben de Vancouver Canucks hun eerste thuiswedstrijd in de finale van de Western Conference tegen de San Jose Sharks toch in winst om kunnen zetten. Aan de hand van Henrik Sedin werd de ploeg uit Californië moeizaam met 3-2 verslagen en hiermee nemen de Canadezen dus een 1-0 voorsprong in de series.

De bezoekers hadden gedurende de eerste helft van de wedstrijd de overhand in Vancouver en kwamen aan het einde van de eerste periode dan ook verdiend op voorsprong. Canucks-goalie Roberto Luongo pikte de puck op achter zijn eigen doel en probeerde deze naar voren te spelen. Hij passte hem echter recht naar Sharks-captain Joe Thornton die geen enkele moeite had de puck in het lege doel te schieten.

Deze voorsprong van de Sharks werd vroeg in de tweede periode alweer ongedaan gemaakt. Nadat nu Luongo’s collega aan de andere kant Antti Niemi de puck niet goed uitverdedigd kreeg, kwam de puck uiteindelijk bij Maxim Lapierre terecht. Oog in oog met Niemi faalde de Canucks-aanvaller niet en schoot hij de 1-1 tegen de touwen.

Halverwege het tweede bedrijf drukten de Sharks hun nog steeds aanwezige overwicht toch weer uit in de score. Zij profiteerden namelijk optimaal van hun eerste power play-situatie toen Patrick Marleau een schot van Dan Boyle dusdanig van richting veranderde dat Luongo hier het antwoord op schuldig moest blijven.

Aan het einde van de tweede periode begon de thuisploeg beter in de wedstrijd te komen en kregen de mannen van coach Alain Vigneault de controle over de wedstrijd. In dit tweede bedrijf wist Niemi de Sharks nog op te been te houden met verschillende prachtreddingen, maar in de slotperiode werd de aanvalsdrift van de Canucks hem ook te veel.

Zo kwam de thuisploeg via een wrist shot van Kevin Bieksa op gelijke hoogte en nam het ruim een minuut later zelfs een voorsprong. Tijdens een power play-situatie voor de Canucks was het namelijk Henrik Sedin die met zijn backhand voor de 3-2 zorgde. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven, waardoor de Canucks dus met een 1-0 voorsprong de tweede wedstrijd in gaan.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Canucks en de Sharks:

Foto: blogs.uscannenberg.org

 

 

Ook leuk om te lezen